Internacionalno prisustvo

Početak tržišnog djelovanja JGL-a karakterizira poduzetan duh osnivača koji su strategijom tržišnih niša s nekoliko farmakološki esencijalnih lijekova malih proizvodnih serija prepoznali tržišni potencijal tih proizvoda i vrlo brzo i fleksibilno ušli na tržišta i ostvarili ubrzani rast tvrtke.

Već 1992. godine potpisali smo prvi ugovor o zastupanju i distribuciji s tvrtkom Salus d.d. Ljubljana za tržište Republike Slovenije. Devedesetih godina nastavili smo s razvojem tržišta u okruženju - u Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Srbiji, Kosovu. Početkom 21. stoljeća napravili smo iskorak na tržište Rusije, a zatim i na ostala tržišta regije CIS-a (Ukrajina, Kazahstan, Armenija, Gruzija, Azerbajdžan, Moldavija, Uzbekistan, Tadžikistan, Turkmenistan, Mongolija). Danas u 25 ruskih gradova radi 160 naših zaposlenika, u 19 ukrajinskih gradova njih 60, a u 11 gradova Kazahstana radi 40 zaposlenika.

S obzirom na to da svoj brzi organski rast temeljimo na B2B poslovanju gdje su odabrani segmenti i cluster regije u kojima tvrtka može strateški razvijati svoju konkurentsku poziciju, inozemna su tržišta stavljena u fokus naših operacija. JGL je kod mnogih multinacionalnih kompanija prepoznat kao tvrtka s velikim potencijalom u tehnološkoj platformi sterilnih otopina te trenutno, osim u EU-u i CIS-u, najveći potencijal vidimo u rastućim tržištima regija MENA i ASEAN. Ulaskom Hrvatske u EU dobili smo jaču percepciju kompanije na tim tržištima gdje još uvijek europska kvaliteta ima vrlo pozitivan imidž i sinonim je za visokokvalitetne proizvode.

U nastavku slijedi prikaz naših aktivnih tržišta, kao i onih koja su u fazi otvaranja.