Održivi razvoj

U kontekstu održivog razvoja, JGL, kao jedan od prvih osnivača HR PSOR-a, kontinuirano radi na širenju razumijevanja o održivom razvoju unutar tvrtke, među zaposlenicima, i izvan nje, u sredstvima javnog informiranja te sudjelovanjem u projektima na razini grada, županije, a i šire.

Članstvom u HR PSOR-u, zbog uzajamne podrške svih članica, ali i konkretne zajedničke aktivnosti (okrugli stolovi, predavanja, edukacije, povezivanje sa stručnjacima različitih tvrtki i područja), JGL je dobio mogućnost kvalitetnijeg ostvarivanja dijela misije o održivom razvoju.

Važnost integracije održivog razvoja u upravljačke strukture i strategiju tvrtke danas postaje sveopći društveni, ekonomski i socijalni imperativ. Djelovanje HR PSOR-a predstavlja snažnu platformu u verbalizaciji i aktivaciji te ideje te je kritičan "driver" u stvaranju neophodnih uvjeta za rješavanje aktualnih izazova održivog razvoja - snažnijeg uključivanja investitora u razvoj zajednice, poboljšanja dostupnosti edukacije i kompetencija održivog razvoja, mjerenja novog koncepta vrijednosti unutar organizacija.

Svjesni onoga što nas očekuje, uvjereni smo kako uz HR PSOR možemo nastaviti graditi i promovirati ubjedljivu kolektivnu viziju budućnosti nove ekonomije, ali i prepoznati mogućnosti za uključivanje svih važnih čimbenika u razvoj ključnih temelja nove ere održivosti.