Programi zajednice

Dok brigom o zdravlju globalno unapređuje kvalitetu života, JGL kontinuirano nastoji biti pouzdan i odgovoran član zajednice u kojoj "živi i djeluje".

To ostvarujemo aktivnim sudjelovanjem u raznim gradskim inicijativama i pomaganjem istima, treninzima namijenjenim razvoju vještina i edukativnim programima, sklapanjem  partnerstvima sa školama i fakultetima te pružanjem potpore lokalnim, civilnim i kulturnim institucijama. JGL nastoji poticati promišljanje o lokalnoj zajednici kako unutar tako i izvan tvrtke, nastoji pokazati svoju predanost ideji društveno odgovornog poslovanja.

Najčešći oblik suradnje JGL-a sa školama/fakultetima su posjete, odrađivanje prakse i pisanje maturalnih, odnosno diplomskih, radova uz mentorstvo naših zaposlenika. Najčešće se takav oblik suradnje provodi s Farmaceutsko-biokemijskim fakultetom, Fakultetom za kemijsko inženjerstvo i PMF-om, no na opisani način povremeno surađujemo i s Medicinskim, Ekonomskim, Pravnim i Filozofskim fakultetom te Medicinskom školom u Rijeci. Također, sudjelujemo na sajmovima karijera, prvenstveno Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta.

Osim spomenutog mentorstva, suradnja je dvosmjerna i stoga što naši zaposlenici često gostuju kao predavači na spomenutim fakultetima. Također, ponosni smo što zajedno s poliklinikom "Medico" financijski pomažemo Katedru za društvene i humanističke znanosti Medicinskog fakulteta u Rijeci kako bismo potaknuli istraživanje riječke medicinske i ljekarničke povijesti.

Tradicionalno surađujemo i s IAESTE-om (The International Association for the Exchange of Students for Techical Experience). U posljednje dvije godine popisu studenata iz Njemačke, Brazila, Irske, Nizozemske, Kine i Švicarske koji su imali prilike sa sobom ponijeti saznanja o vrijednostima tvrtke, ali i uspomene na Kvarner i Hrvatsku, pridružili su se i danski te islandski studenti. Zbog toga možemo reći da su oni na neki način ambasadori struke i zemlje u kojoj živimo.