˝More je živo˝ – edukacija djece o potrebi očuvanja i zaštite Jadranskog mora
Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

JGL obitelj Novosti JGL MUZEJ FARMACIJE

˝More je živo˝ – edukacija djece o potrebi očuvanja i zaštite Jadranskog mora

1 min čitanja Objavljeno: 17.4.2013.

Ovo je natjecanje nastavak uspješnog istoimenog projekta u sklopu kojeg je 2011. godine, a uz odobrenje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta na temelju pozitivnog stručnog mišljenja Agencije za odgoj i obrazovanje, objavljen Priručnik za odgajatelje, učitelje i profesore koji sudjeluju u akcijama očuvanja i zaštite Jadranskog mora u Hrvatskoj te do danas besplatno podijeljen u 1110 vrtića, osnovnih i srednjih škola širom Hrvatske.

Besplatni priručnik

Samo natjecanje provest će se u svibnju ove godine s učenicima od 1. do 8. razreda. Učenici nižih razreda (1. do 4. razred) likovno će se izražavati na temu “More je živo – životna područja na morskom dnu Jadrana” s obvezom da u svoj rad uključe organizme koji zaista žive u Jadranskom moru. Format i tehniku ostavljamo na izbor učiteljima i učenicima. Natjecanju mogu pristupiti svi zainteresirani učenici. Svoje likovne radove učenici moraju poslati svoje do 2. svibnja 2013. godine na adresu: Prirodoslovno-matematički fakultet, Biološki odsjek, n/r: dr. sc. Maja Novosel, Rooseveltov trg 6, 10000 Zagreb.

Učenici viših razreda (5. do 8. razred) pristupit će testiranju putem elektronskog sustava MoD (http://mod.srce.hr/) na dan 8. svibnja 2013. godine u 12h. Testiranje će trajati 30 minuta. Pitanja na testu odnosit će se na sadržaj redovnog školskog gradiva i navedenog priručnika.

Nadalje, putem sponzora (firma JGL iz Rijeke koja je i tiskala Priručnik) osigurane su vrijedne nagrade za pobjednike kao što su putovanje u Oceanografski muzej u Monaco, putovanje u Gardaland te trodnevna radionica o biologiji mora u pulskom akvariju. Svečana dodjela nagrada održat će se 20. svibnja 2013. godine na Biološkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu.

Ukoliko ste zainteresirani za suradnju, molim Vas da to potvrdite putem e-maila voditelju projekta dr. sc. Maji Novosel ([email protected]).

Želimo Vam puno uspjeha!

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.