Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

JGL Savjetovalište

Postavite nam pitanje
#Žensko zdravlje

Poštovani, zadnjih dvije godine stalno se borim s upalama i sirastim iscjetkom, tj. Candidom jer se stalno borim s padom imuniteta. Htjela sam provjeriti s Vama, koliko bi se dugo trebalo trošiti Lactogyn jer vjerujem da mi od jedne kutije neće biti bolje? Lp Petra

Poštovana Petra,

Lactogyn kapsule su pomoć u liječenju kandide.To znači da ih uzimate uz th koju vam savjetuje ginekolog. Međutim, Lactogyn kapsule nastavljate uzimati i poslije lokalne terapije (s vaginaletama ili kremom). Predlažemo da 2 tjedna uzmete 2×1 kapsulu, a zatim još 6 tjedana 1×1.Obratite pozornost na prehranu, isključite slatkiše, svježi kruh, suhomesnate proizvode, jer potiču rast kandide. Bilo bi uputno napraviti kuru s kvalitetnim vitaminima za podizanje općeg imuniteta. Za dodatne informacije možete se javiti i u naše telefonsko savjetovalište.

Srdačan pozdrav

JGL Savjetovalište

#Žensko zdravlje

Zbog dosadašnjih iskustva neću ići ginekologu pa vas pitam. Imam 23 godine, liječila sam kandidu dva puta do sada i uzimala sam Lactogyn kao dodatak terapija. Zadovoljna sam od njih ali evo opet se nešto dešava. Prije nekog dana zabilježila sam povećan vaginalni iscjedak, bijel, i peckanje tokom seksualnog odnosa. Moj partner je isto osjetio peckanje. Redovno održavam intimnu higijenu s vodom i kamilicom, seksualne odnose s jednim partnerom imam već 5 godina, izbjegavam slatkiše i šećer. Molim vas za savjet, što trebam učiniti?

Poštovana,

odlično govorite hrvatski. Sami ste rekli da ste Lactogyn kapsule uzimali kao pomoćnu terapiju, što je ispravno. Morali biste uz njega uzeti i antimikotik u vaginaletama, a vaš partner u obliku kreme.To vam može prepisati na recept ginekolog. Prva dva tjedna uzmite 2×1 Lactogyn kapsule, a zatim 1×1 još 6 tjedana. Izbjegavajte svježi kruh, peciva, suhomesnate proizvode i slatkiše.

Srdačan pozdrav

JGL Savjetovalište

#Probava #Žensko zdravlje

Zdravo, povremeno imam problema sa candidom pa stalno koristim Canestea ili nesto slično, ali nikad nisam probala da to saniram s probiotokom. Molim vas recite mi kako bi oni pomogli mojim problemima i ukoliko počnem tu terapiju – koliko vremena se pije? Isto htjela bih da znam da li je s ovom terapijom moguće povećanje kilaže? Hvala Vam puno

Poštovana,

infekcija s kandidom se često vraća, jer kandida je normalna stanovnica u rodnici i crijevu. Međutim, u nekim situacijama naglo se razmnoži, poremeti mikrofloru u rodnici i crijevima te izazove upalu. Liječenje je dugotrajno, zahtjeva puno strpljenja, promjene navika, smanjenje stresa. Neophono je provesti strogu antikandida dijetu (izbaciti šećer, bijelo brašno, slatkiše, med, suhomesnate proizvode, kvasac, suho voće, alkohol). Lactogyn kapsule uzmite 2×1 mjesec dana, a zatim 1×1 jos 2 mjeseca. Naravno, to je pomoćna terapija uz lijekove koje ćete dobiti od ginekologa. Morali bi odustati od spolnih odnosa barem 4 tjedna. Vaš partner bi trebao koristiti kremu Canesten, za vanjsku primjenu kako je opisano u uputi. Svaki puta kada uzimate antibiotik poželjno je da uzimate i probiotik (Nprmia 2×1 – 2 sata prije ili poslije antibiotika) da se održi normalna flora u crijevima. Jer, ako se ona naruši dolazi do problema i u rodnici (blizina). Lactogyn kapsule nemaju utjecaj na povišenu tjelesnu težinu.

Srdačan pozdrav

JGL Savjetovalište

#Žensko zdravlje

Poštovani, imam 28 godina i rodila sam prije 3 godine. Dešava mi se da poslije seksualnog odnosa sa suprugom imam bolove u stomaku koji su ponekad praćeni bijelim iscjetkom. Što da radim? Hvala unaprijed

Poštovana,

javite se ginekologu, jer potrebno je ustanoviti zašto imate bolove.Osim toga, treba vidjeti da li je taj iscjedak normalan – odgovara li po svom sastavu određenom periodu u ciklusu ili sadrži bakterije koje treba liječiti. U svakom slučaju, savjetujemo uzimanje Lactogyn kapsula 2×1 kroz 2 tjedna, a zatim 1×1 još 6 tjedana, kako bi se regulirala mikroflora u rodnici.

Srdačan pozdrav

JGL Savjetovalište

#Žensko zdravlje

Ja imam pitanje vezano za korištenje tbl. Lactogyn. Da li je dovoljna jedna doza, odnosno jedno pakovanje, da riješim svoje probleme za koje mislim da će mi Lactogyn pomoći? Molim vas da mi pošaljite odgovor na e-mail. Hvala vam unaprijed

Poštovana,

Lactogyn kapsule su pomoć u liječenju bakterijskih,
gljivičnih i virusnih upala rodnice.Uzimaju se duže vrijeme.
Najmanje 4 tjedna kod blaže kandidijaze, a kod infekcije s HPV-om
mjesecima, dok se papa nalaz ne normalizira.

Srdačan pozdrav

JGL Savjetovalište

#Žensko zdravlje

Poštovani, radi bolne upale mjehura pijem antibiotik Cefixim. Jedna od navedenih nuspojava je vaginalni svrab, kojem sam i ja podlegla. Zanima me je li uputno u istom periodu konzumirati antibiotike i probiotike, s obzirom da sam čula da antibiotici pobijaju učinak probiotika, ili je bolje sačekati završetak terapije antibioticima. Hvala na odgovoru!

Poštovana,

probiotike treba piti za vrijeme antibiotske terapije, ali barem 2 sata prije ili poslije antibiotika. Osim toga, ako se odlučite za Lactogyn kapsule savjetujemo 2×1 kroz 2 tjedna, a zatim 1×1 jos barem 2 tjedna. Uputno je iz jelovnika isključiti slatkiše, šećer, med, kvasac, suhomesnate proizvode, jer mijenjaju ph, i potiču porast kandide.

Srdačan pozdrav

JGL Savjetovalište

#Žensko zdravlje

Da li se Lactogyn kapsule mogu koristiti i za vrijeme mjesečnice?

Poštovana,

Lactogyn kapsule se piju redovito, bez prekida i za vrijeme mjesečnice.

Srdačan pozdrav

JGL Savjetovalište

#Koža

Poštovani, molila bih Vas informaciju-objašnjenje vezano uz Vaš proizvod AntiOx. U sastavu AntiOx-a je navedeno da sadrži Tocopherzyl acetate. U članku http://bit.ly/YaOMp4 sam pronašla ovaj podatak: “Postoji još jedna “kvaka” kod vitamina E, tj. “tokoferol” i “tokoferil” oblik. Mnoge to zbunjuje pa treba objasniti. Što će stajati, ovisi o tome kako je E vitamin kemijski povezan (acetat, sukcinat). Među njima nije velika razlika, osim što je apsorpcija kod “tokoferol” oblika nešto bolja, ali je zato kod “tokoferil” oblika nešto bolja održivost. Oba su oblika aktivna kada se uzmu na usta, ali “tokoferil” oblik nije moguće apsorbirati kožom. Ako, dakle, u ruci držite kremu s dodanim tokoferil acetatom, znajte da ništa ne koristi.“ Zanimalo bi me Vaše mišljenje/objašnjenje. Crljen

Poštovana gđo. Crljen,

Razvijajući proizvod Holyplant AntiOx krema odvagali smo stručne činjenice za korištenje vitamina E u obliku tokoferil acetata. Poznato je da vitamin E u tokoferol obliku ima jače antioksidativno djelovanje na kožu međutim navedena činjenica je kompenzirana korištenjem veće koncentracije tokoferil acetata koja u literaturi ima osnovu da u korištenoj koncentraciji posjeduje antioksidativno djelovanje. Dodatno je vitamin E u obliku tokoferil acetata ugrađen u kremu oblika “voda u ulju”, što znači da je masna (uljna) faza ta koja je u direktnom kontaktom s kožom i zbog koje krema ostaje duže na mjestu primjene te tokoferil acetat ima više vremena za interkaciju s kožom. Postoje razne dermatološke studije koje potvrđuju da se tokoferil acetat apsorbira u površinskim slojevima kože te da se nakon apsorbcije u koži pretvara u tokoferol oblik. Dodatna činjenica koja je utjecala na odabir oblika vitamina E u Holyplant AntiOx kremi je ta da tokoferol oblik ima snažniji iritacijski potencijal od tokoferil oblika, što bi značilo da češće može izazvati nuspojave poput crvenila, svrbeža, ljuštenja gornjih slojeva kože i sl. Također bitna stavka je da tokoferil oblik vitamina E ima duži rok valjanosti tako da njegovim korištenjem u Holyplant AntiOx kremi možemo tijekom cjelokupnog roka valjanosti biti sigurni da koncentracija tokoferil acetata ostaje nepromijenjena. Za napomenuti je i da se antioksidativno djelovanje u koži ne postiže korištenjem samo oblika vitamina E već kombinacijom istog s vitaminom C, koji je također ugrađen u Holyplant AntiOx kremu. Zaključno možemo reći da Holyplant AnitOx krema koja u sastavu sadrži vitamin E u obliku tokoferil acetata posjeduje antioksidativno djelovanje koje je osigurano tijekom cjelokupnog deklariranog roka valjanosti proizvoda te da je proizvod siguran za primjenu.

Ukoliko postoje dodatna pitanja stojimo Vam na raspolaganju.

Srdačan pozdrav

Aleksandar Posavec, prof.
Brand manager Bezreceptni program

#Nos

Da li je Aqua Maris siguran za upotrebu kod začepljenog nosa kod trudnica?

Poštovani,

Aqua Maris trudnice i dojilje mogu koristiti bez straha, jer se radi o prirodnom ljekovitom proizvodu.

Srdačan pozdrav

JGL Savjetovalište

#Alergija

Poštovani, koristim lijek Contral koji mi ublažava alergiju na grinje. Ako pijem lijek svaki dan simptomi su mi manji, pa vas pitam da li lijek smijem koristiti stalno i napominjem da sam Contral uzeo samoinicijativno jer lijekovi koje sam koristio nisu pomagali. Inače stalno kišem i curi mi nos i suze oči, a Contral mi jedino ublaži ove simptome. Srdačan pozdrav, Enes Đono

Poštovani g. Đono,

Liječenje loratadinom (Contral), koji zbog svoje učinkovitosti u terapiji alergija, brzog početka djelovanja, jednostavne primjene (uzima se jednom na dan) i nesedativnih učinaka, olakšava simptome koje navodite. Međutim, kako se ne radi o sezonskom rinitisu, nego alergiji na grinje koje su prisutne cijelu godinu, neophodno je da se o dužini uzimanja lijeka savjetujete sa svojim liječnikom (alergologom).

Srdačan pozdrav

JGL Savjetovalište

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.