Koža
Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

JGL Savjetovalište

Postavite nam pitanje ili pogledajte odgovore na pitanja drugih korisnika koje smo objavili.

Poštujemo vašu privatnost - sve objave u JGL Savjetovalištu su anonimne!

Poštovani, koža mi je mješovita, t-zona masna, dok su obrazi, pogotovo u ovo zimsko vrijeme suhi. Što bi mi preporučili za njegu lica? Da li postoji mogućnost da dobijem testere vaših proizvoda? Lijep pozdrav, Vlatka

Poštovana gospođo Vlatka,

predlažemo da se javite u Pablo ljekarnu gdje će vam naše stručno osoblje sugerirati odgovarajuću njegu za lice. Tamo možete dobiti i testere.

Srdačan pozdrav

JGL Savjetovalište

Poštovani, molila bih Vas informaciju-objašnjenje vezano uz Vaš proizvod AntiOx. U sastavu AntiOx-a je navedeno da sadrži Tocopherzyl acetate. U članku http://bit.ly/YaOMp4 sam pronašla ovaj podatak: “Postoji još jedna “kvaka” kod vitamina E, tj. “tokoferol” i “tokoferil” oblik. Mnoge to zbunjuje pa treba objasniti. Što će stajati, ovisi o tome kako je E vitamin kemijski povezan (acetat, sukcinat). Među njima nije velika razlika, osim što je apsorpcija kod “tokoferol” oblika nešto bolja, ali je zato kod “tokoferil” oblika nešto bolja održivost. Oba su oblika aktivna kada se uzmu na usta, ali “tokoferil” oblik nije moguće apsorbirati kožom. Ako, dakle, u ruci držite kremu s dodanim tokoferil acetatom, znajte da ništa ne koristi.“ Zanimalo bi me Vaše mišljenje/objašnjenje. Crljen

Poštovana gđo. Crljen,

Razvijajući proizvod Holyplant AntiOx krema odvagali smo stručne činjenice za korištenje vitamina E u obliku tokoferil acetata. Poznato je da vitamin E u tokoferol obliku ima jače antioksidativno djelovanje na kožu međutim navedena činjenica je kompenzirana korištenjem veće koncentracije tokoferil acetata koja u literaturi ima osnovu da u korištenoj koncentraciji posjeduje antioksidativno djelovanje. Dodatno je vitamin E u obliku tokoferil acetata ugrađen u kremu oblika “voda u ulju”, što znači da je masna (uljna) faza ta koja je u direktnom kontaktom s kožom i zbog koje krema ostaje duže na mjestu primjene te tokoferil acetat ima više vremena za interkaciju s kožom. Postoje razne dermatološke studije koje potvrđuju da se tokoferil acetat apsorbira u površinskim slojevima kože te da se nakon apsorbcije u koži pretvara u tokoferol oblik. Dodatna činjenica koja je utjecala na odabir oblika vitamina E u Holyplant AntiOx kremi je ta da tokoferol oblik ima snažniji iritacijski potencijal od tokoferil oblika, što bi značilo da češće može izazvati nuspojave poput crvenila, svrbeža, ljuštenja gornjih slojeva kože i sl. Također bitna stavka je da tokoferil oblik vitamina E ima duži rok valjanosti tako da njegovim korištenjem u Holyplant AntiOx kremi možemo tijekom cjelokupnog roka valjanosti biti sigurni da koncentracija tokoferil acetata ostaje nepromijenjena. Za napomenuti je i da se antioksidativno djelovanje u koži ne postiže korištenjem samo oblika vitamina E već kombinacijom istog s vitaminom C, koji je također ugrađen u Holyplant AntiOx kremu. Zaključno možemo reći da Holyplant AnitOx krema koja u sastavu sadrži vitamin E u obliku tokoferil acetata posjeduje antioksidativno djelovanje koje je osigurano tijekom cjelokupnog deklariranog roka valjanosti proizvoda te da je proizvod siguran za primjenu.

Ukoliko postoje dodatna pitanja stojimo Vam na raspolaganju.

Srdačan pozdrav

Aleksandar Posavec, prof.
Brand manager Bezreceptni program

Poštovani, mojoj kćerki (22 mj.) je prije 2 tjedna dijagnosticiran atopijski dermatitis koji nije praćen svrbežom i prema mojoj procjeni nije izrazito jako izražen. Prema preporuci dermatologa 7 dana smo je mazali elocoom 40% kremom u belobazi i još uvijek joj dajemo 3×7 kapi Fenistila. Prije nekoliko dana sam joj počela davati Normiu u prahu pa me zanima koliko dugo se preporuča njeno uzimanje u ovom slučaju?

Poštovana,

napravite kuru s Normiom prahom tijekom 4 tjedna, 1×1 vrećica uz doručak (ili neki drugi obrok koji možete kontrolirati). Bilo bi dobro iz djetetovog jelovnika isključiti gotova jela i grickalice, jer su puni dodataka (konzervansa, pojačivača okusa, boja), jaja i mlijeko za vrijeme trajanja osipa. U zamjenu možete djetetu dati rižino mlijeko. Sojino se također ne preporuča, jer su česte alergije na soju. Isto tako rublje od djevojčice nemojte prati s omekšivačem.

Srdačan pozdrav

JGL savjetovalište

Poštovani, čula sam da je Vaša krema Adrience oligosource odlična, zbilja bi ju htjela probati i koristiti, no nažalost nikako ne mogu doći do Vaših testera. Da li vi možda šaljete testere na kućne adrese?

Poštovana gospođo,

predlažemo da se javite u Pablo ljekarnu, bilo koju, gdje vam je na raspolaganju naše stručno osoblje i testeri.

Srdačan pozdrav,

JGL Savjetovalište

Poštovani, imam 39 godina, visoka 165 cm, teška 69 kg, kronične bolesti – kroničan perikard, problemi s venama na desnoj nozi (vidljivo s otokom), prvu mjesečnicu sam dobila s 12 godina. Zanima me mogu li uz lijek Cyclo Progynova koji se sastoji se norgestrela-0,5mg i estradiola-2mg, piti i Lactogyn? Hvala i srdačan pozdrav, Lidija

Poštovana,

uz terapiju koju ste dobili od ginekologa možete uzimati Lactogyn kapsule, nema kontraindikacija. Napravite kuru s Lactogyn kapsulama koje ćete piti 2×1 kroz 2 tjedna, a zatim nastaviti 1×1 još 6 tjedana. One će stabilizirati vaginalnu floru. Što se tiče tjelesne težine skoro je pa idealna. Da se potrudite u 6 mjeseci biste mogli skinuti 5 kg, to bi bilo olakšanje za srce i za vene. Pokušajte iz jelovnika izbaciti slatkiše. Uključiti više voća i povrća.

Srdačan pozdrav,

JGL Savjetovalište

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.