Oko – Page 5
Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

JGL Savjetovalište

Postavite nam pitanje

Imam 76 godina. Oftalmolog mi je savjetovao da uz terapiju za glaukom uzimam i lutein jer imam i početak mrene. U ljekarni su mi dali Oculo plus kapsule. Koliko dugo da ih uzimam? Mogu li se uzimati uz lijekove za povišeni tlak i masnoće?

Poštovani,

Oculo plus kapsule možete slobodno koristiti uz Vaše lijekove. Za
prevenciju mrene preporučuje se uzimanje Vitalia Oculo plus kapsula dva puta godišnje po tri mjeseca, uz napomenu da jedna kura mora biti tijekom ljetnih mjeseci.

Srdačan pozdrav,

Maša Mikuličić, dr. med.

Prije 5 godina sam bila na laserskom skidanju dioptrije. U međuvremenu sam dvaput rodila. Moja kratkovidnost se vratila, sada je na oba oka -5. Javila sam se u privatnu kliniku gdje je operacija obavljena, ali osim neljubaznosti, nisam dobila nikakvo objašnjenje. Molim Vas da mi kažete zašto je došlo do slabljenja vida. Bojim se ponovno ići na operaciju. Mogu li ponovno koristiti leće?

Poštovana,

budući da nemam uvid u Vašu medicinsku dokumentaciju, teško mi je odgovoriti o razlozima. Uvjet pod kojim pacijent može pristupiti
laserskoj operaciji skidanja dioptrije je da se dioptrija nije
mijenjala minimalno jednu godinu. Nadam se da je to kod Vas bio
slučaj. Što se trudnoće tiče, postoji izuzetno mala vjerojatnost da
će pod utjecajem hormonskih utjecaja doći do promjene dioptrije.
Možete koristiti kontaktne leće.

Srdačan pozdrav,

Maša Mikuličić, dr. med.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.