e-DUCIRAJMO SE

e-DUCIRAJMO SE: Izabrana tema „Novosti u lipidologiji“

U suradnji s Hrvatskim društvom obiteljskih doktora - Hrvatskog liječničkog zbora (HDOD-HLZ) za vas smo pripremili bodovani e-tečaj sa zanimljivom temom koja će vam pomoći u svakodnevnom radu.

Izabrana tema: "Novosti u lipidologiji"

Autor: doc.dr.sc. Vjekoslav Radeljić, dr.med.

KBC Sestre Milosrdnice

Klinika za bolesti srca i krvnih žila

Hiperlipidemije predstavljaju visoki rizik za koronarnu bolest srca, cerebrovaskularni inzult i perifernu arterijsku bolest. Više od 40 % odrasle populacije suvremenog svijeta boluje od hiperlipidemije. Liječenjem izrazito poboljšavamo prognozu rizičnih bolesnika odnosno sprječavamo incidente, najčešće srčani infarkt ili moždani udar. Relativno su česte promjene smjernica u liječenju hiperlipidemija, što je rezultat novih studija i visokog učinka liječenja hiperlipidemija na prognozu bolesnika s hiperlipidemijom i drugim rizičnim čimbenicima za kardiovaskularne bolesti. Stoga u predavanju prikazujemo nove smjernice liječenja hiperlipidemija (Europski kardiološki kongres 2019.), preporučeni izbor statina te koristi uključivanja ezetimiba u terapiju.      

Predavanje je održano na XIX. kongresu HDOD-HLZ (26.-29.9.2019.)

Popis cjelina:

  1. 0:00 – 7:49    Hiperlipidemije: nove smjernice ESC 2019.
  2. 7:50 – 14:59  Statini i ezetimib u liječenju hiperlipidemija
  3. 15:00 – 22:00 Prikaz bolesnice

Edukacija je bodovana od strane Hrvatske liječničke komore prema Pravilniku HLK.

Pozivamo vas da poslušate snimku, nakon čega će na vaš e-mail stići potvrdnica o položenom tečaju.

Edukaciji pristupite putem ove poveznice.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.