Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

7 navika za dugovječnost

2 min čitanja Objavljeno: 27.11.2017.

Nikad nismo živjeli dulje, ali i nikad prije nismo živjeli brže. Saznajte koje nam dobre navike mogu pomoći da dočekamo duboku, ali i kvalitetnu starost u kojoj ćemo uživati.

Zdrava prehrana

Naše tijelo savršen je stroj, a svaki stroj treba „gorivo“. Pripazite na svoju prehranu, i to tako da nastojite osigurati da bude ravnomjerna, umjerena te obiluje kvalitetnim i zdravim namirnicama koje vam mogu pomoći da ojačate imunitet i imate dobro zdravlje. Posebno obratite pozornost na namirnice koje vam mogu osigurati dovoljnu količinu kalcija i kalija, kako biste prevenirali osteoporozu.

Dovoljna količina sna

Svaki stroj, koliko god bio savršen i u dobroj kondiciji, treba se povremeno odmoriti. Osigurajte svome organizmu dovoljnu količinu sna, kako bi se redovito regenerirao i odmorio za nove dnevne napore. Manjak sna može imati ozbiljne posljedice za vaše zdravlje, a posebno za živčani sustav.

Meditacija

U doba koje obiluje nevjerojatnom količinom profesionalnog stresa, nužno je osigurati način da se neutraliziraju njegovi nepovoljni učinci jer stres ima općenito negativno djelovanje na naše psihičko i fizičko stanje. Uvedite u svoj život svaki dan 10-ak minuta meditacije, kada ćete pokušati isprazniti svoj um od negativnih misli i frustracija koje su se u njemu nakupile tijekom dana te smiriti svoje disanje.

Detoksikacija

Na stanje organizma te njegovu dugovječnost svakako utječe i količina raznih toksina koji se nakupljanju u našem tijelu. Osigurajte mu povremenu detoksikaciju odlaskom u saunu.

Redovita tjelovježba

U detoksikaciji vam svakako može pomoći i redovita tjelovježba. Osim što redovitim vježbanjem održavate svoje tijelo u dobroj formi, znojenjem izlučujete iz tijela razne toksične tvari.

Prestanak pušenja

Ako ste kojim slučajem pušač, ništa vam u detoksikaciji ne može pomoći toliko koliko vam može pomoći prestanak pušenja. Pušenje je jedan od glavnih uzročnika raznih teških bolesti te jedan od glavnih uzroka ubrzanog starenja kože.

Sistematski pregledi

Uz sve navedene dobre navike, povremeno valja napraviti i generalni tehnički pregled našeg „stroja“. Ne izbjegavajte sistematske preglede kod svojega liječnika jer problemi koje se uoče u ranoj fazi mogu se mnogo lakše i brže riješiti.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.