Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Ideje za zabavno i edukativno ljeto vaših mališana

2 min čitanja Objavljeno: 15.6.2016.

Dolazi dugoočekivano ljeto, svi se vesele toplom vremenu i dobrom provodu, osim zaposlenih roditelja bez baka-servisa koji muku muče – kamo s djecom preko ljeta?

Školski praznici posebna su noćna mora za roditelje, a u tome Hrvati nisu jedinstveni. U Švicarskoj tradicionalno nema nastave srijedom, a na posao se mora svaki radni dan! U Australiji škola traje cijelu kalendarsku godinu, a praznici – tek po dva tjedna. Na prvi pogled čini se savršenim dok ne shvatite da ne postoji poslodavac koji će vam dati dva slobodna tjedna svaka dva mjeseca, koliko traje nastava po semestru!

U Hrvatskoj školski praznici traju i po dva mjeseca, tijekom kojih bi bilo najbolje, stručnjaci poručuju, da se djeca dosađuju. No, to jednostavno nije moguće! Prvašići i drugašići ne smiju ostajati sami, a pogotovo ne po 9 ili više sati, koliko zaposleni roditelji moraju utrošiti vremena da bi otišli na posao, obavili ga i vratili se kući.

Ljetni kampovi i petodnevne radionice idealno su rješenje za djecu i roditelje, a danas ih nudi već gotovo svaki hrvatski grad.

Ljetni kampovi i petodnevne radionice idealno su rješenje za djecu i roditelje, a danas ih nudi već gotovo svaki hrvatski grad. U Rijeci Centar tehničke kulture nudi 28 različitih radionica pod nazivom Ljeto na Školjiću. U istome gradu, autori popularnoga STEMI robota pauka koji učenje čini zabavnim već ovaj vikend počinju s radionicom elektronike i programiranja za djecu stariju od 12 godina.

Za male zaljubljenike u prirodu, osnovnoškolce, zagrebački Zoološki vrt već nekoliko godina nudi izvrstan provod u  Divljemu ljetu, petodnevnom programu druženja, učenja i skrbi o merkatima, zmijama i medvjedima! Roditeljima djece od 5 do 10 godina u Zagrebu svojim ljetnim kampom na Šalati ususret izlazi i Educarena, kao i Waldorfska škola posebnim programom na bazenu Utrine, a tu je i mnogo sportskih kampova.

Među osnovnoškolcima i srednjoškolcima s pravom su iznimno popularni Višnjanska škola astronomijeLjetna škola znanosti te Youth Science Camp, koji se također održavaju u Višnjanu. Ljetna škola znanosti postoji i u Požegi, a Samobor i Split imaju pak Tvornicu znanosti.

Za roditelje koji o godišnjemu ili moru tijekom ljeta mogu samo sanjati, nade ipak ima – mnogo je ljetnih kampova za djecu na Jadranu, a u nekima je moguće i birati između edukativnih programa jezika, umjetnosti i sporta.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.