Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kako djetetu prirodnim putem poboljšati imunitet?

2 min čitanja Objavljeno: 15.1.2018.

Svi govore o imunitetu, osobito u ovo doba godine kad su bolesti poput prehlada i gripe češće. No, imunitet nije samostalan organ niti nešto za što je zadužen samo jedan organ.

Imunitet valja njegovati, i to njegujući cjelokupno zdravlje. San je pritom, osobito kad je riječ o djeci, posebno važan. Rutina prije spavanja ne mora biti komplicirana, ali pomaže da dijete lakše i brže zaspi. To posebice vrijedi ako morate varirati vrijeme odlaska na spavanje. Ako se možete držati istog vremena svaku večer, rutina neće biti najvažnija.

Djeca često traže hranu u najčudnijim kombinacijama. Udovoljite im. Ne morate udovoljavati samo njihovim okusnim pupoljcima, ali ako dijete traži brokulu četiri dana zaredom, moguće je da mu nedostaje vitamina C ili vlakana. Unos svih minerala i vitamina u optimalnoj količini svaki dan nije uvijek moguć. Tome doskočite planiranjem prehrane na mjesečnoj razini. Imunosustav obožava vitamin C koji se, osim u brokuli, nalazi i u prokulicama, cvjetači, paprici, špinatu te u citrusnom voću. Povrće kuhano na pari, maštoviti čajevi i voće sa šlagom odlična su opcija za podizanje imuniteta.

Imunosustav obožava vitamin C koji se, osim u brokuli, nalazi i u prokulicama, cvjetači, paprici, špinatu te citrusnom voću.

Podsjećajte dijete da pije, i to najobičniju, nezaslađenu i nearomatiziranu vodu. Sokove i sve napitke sa šećerom smanjite na jednom tjedno jer šećer radi protiv imunosustava. U doručak dodajte jogurte s probiotičkim kulturama ili, ako imate dijete koje baš ne želi piti jogurt, okrenite se dodacima prehrani poput Alfabiotik Juniora ili Normia Baby kapi. Naime, probiotičke kulture koje oporavljaju crijevnu mikrofloru temelj su imunološkog zdravlja, među ostalim, i zato što kompromitirano zdravlje crijeva direktno utječe na učinkovitost zdrave prehrane. Uzalud povrće i voće, ako hranjive tvari ne stižu do krvotoka!

Probiotici dokazano utječu i na raspoloženje pa će pomoći i da vam se klinac odvoji od kauča i ekrana. To je još jedan ključan prirodni način podizanja imuniteta – boravak na svježem zraku. Mnogo kretanja vani, a ne samo vježbanje, ono je što čini imunosustav boljim.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.