Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kako odabrati nijansu kose prema tenu?

1 min čitanja Objavljeno: 16.5.2018.

Da biste promijenili frizuru, nije nužno svaki put napraviti baš drastičnu promjenu. Ne morate svoju dugu smeđu kosu znatno skratiti, niti je obojati u neku ludu boju. Dovoljno je samo odabrati malo tamniju ili svjetliju nijansu koja odgovara vašem tenu.

Sigurno imate barem jednu prijateljicu koja je nedavno promijenila boju kose, a u konačnici uopće nije bila zadovoljna rezultatom. Naime, boja je možda i ispala identična onoj naznačenoj na poklopcu kutije u kojoj je kupljena, ali lice vaš prijateljice nakon promjene boje kose izgledalo je otužno i ispijeno.

Kako je tako nešto moguće? Vaša prijateljica očito nije odabrala ton boje koji odgovara tonu njezina tena. Boju kose potrebno je odabrati prema nijansi boje očiju i prema tonu tena. Ten može biti topliji, sa žućkastim tonom, ili pak hladniji, s plavičastim tonom.

Boju kose potrebno je odabrati prema nijansi boje očiju i prema tonu tena.

Osobama s toplijim i tamnijim tenom, čak pomalo maslinastim, odgovaraju raskošne, smeđe nijanse, koje se mogu kombinirati s bakrenim ili čak ljubičastim pramenovima, kako bi što više došla do izražaja punina njihove smeđe note.

Osobe svjetlije, ali ipak toplije puti trebale bi iskušati tonove u boji meda ili pustinjskoga pijeska. One s vrlo svijetlim tenom i hladnim tonom trebale bi pak izabrati platinaste tonove i one boje šampanjca, dok oni s toplijim tonom trebaju posegnuti za bojom vanilije.

Kako odrediti imate li topli ili hladni ton tena? Začešljajte kosu unatrag, a vrat omotajte bijelim ručnikom. Tako će nijanse vašeg tena najviše doći do izražaja. No, ne zaboravite, ako slučajno opet pogriješite s odabirom, kosu možete ponovno obojati ili čak odrezati jer ona će uvijek iznova narasti.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.