Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kako olakšati probleme s probavom kod novorođenčadi

1 min čitanja Objavljeno: 22.5.2017.

Zašto bebe plaču, pitanje je koje si većina roditelja postavlja unedogled, osobito kad je riječ o novorođenčadi. Neutješan plač, neprospavane noći, izmorenost… Kako si olakšati?

Iz kampanja o dojenju znamo da bebe nakon rođenja prolaze mnoge prilagodbe na život u vanjskom svijetu, a to uključuje i prilagodbu nedovoljno zrelog probavnog sustava na majčino mlijeko. U praksi, to znači probavne tegobe, koje bebe vrlo rado, često i glasno dijele sa svojim roditeljima, a koje se javljaju u razdoblju od trećeg tjedna do trećeg mjeseca života.

Nošenje beba uvelike pomaže ublažiti simptome nadutosti, grčeva i prilagodbe probave, stoga šećite, šećite i šećite!

Jedan od prvih savjeta koji majke čuju je da dojilja mora paziti što, kako i kada jede. No, i majke koje nisu dojile reći će vam da njihov broj neprospavanih noći nije bio nimalo manji. S druge strane, dobar savjet je da obratite pozornost na to kako vam dijete guta, bilo da doji ili ne. Gutanje zraka može uzrokovati nadutost. Ako dijete tijekom hranjenja redovito lagano prekinete u hranjenju i podignete ga da se podrigne, izbacit će suvišan zrak. Nakon hranjenja, preporučuje se držati dijete u uspravnome položaju.

Razlog grčeva i nadutosti može biti i preosjetljivost ili alergija na laktozu. Za to potražite liječničku pomoć, a u međuvremenu, može pomoći lagana masaža trbuha kružnim pokretima. Nošenje beba uvelike pomaže ublažiti simptome nadutosti, grčeva i prilagodbe probave, stoga šećite, šećite i šećite!

Prirodni proces prilagodbe probavnog sustava je nešto što se nekoć moralo jednostavno izdržati. Srećom, danas djetetu i sebi možete pomoći, primjerice s Normia® Baby kapima koje sadrže posebno odabrane sojeve probiokultura Lactobacillus rhamnosus, LGG® i Bifidobacterium, BB-12® koje će obogatiti crijevnu mikrofloru te time ubrzati proces prilagodbe probave u novorođenčadi. Kako ne sadrže aditive, gluten, laktozu, bjelančevine mlijeka, kao ni ostale potencijalne alergene, pomoći će i onima kod kojih je riječ o preosjetljivosti i alergiji.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.