Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kako prepoznati očne alergije?

1 min čitanja Objavljeno: 09.4.2018.
Ovim možemo pomoći
VIZOL S Allergy kapi za oči

Proljeće je u punom jeku, a s njim i proljetne alergije koje se manifestiraju najrazličitijim simptomima. Stoga, otkrivamo kako prepoznati kada je riječ o očnoj alergiji.

U proljeće je koncentracija peludi raznog bilja vrlo visoka, što onima koji su alergični na pelud stvara poprilične probleme. Premda se alergije mogu manifestirati na najrazličitije načine, od osipa, otoka, povraćanja i napada na sluznicu, one izazvane visokom koncentracijom peludi alergičarima najčešće stvaraju probleme u gornjim dišnim putevima te očima. Konstantno kihanje i curenje iz nosa, uz crvene, peckave i suzne oči najčešće upućuju na alergiju.

Ovim možemo pomoći
VIZOL S Allergy kapi za oči

Konstantno kihanje i curenje iz nosa, uz crvene, peckave i suzne oči najčešće upućuju na alergiju.

Međutim, kako znati da je riječ upravo o alergijskoj reakciji, a ne o nekoj drugoj bolesti očiju?

Na sigurnu dijagnozu alergijske reakcije upozorit će vas nekoliko činjenica: crvenilo i peckanje popraćeno jačim lučenjem suza događa se kad ste izloženi mogućem alergenu, dakle, nije izraženo tijekom cijeloga dana, nego je jače u doba dana kada je koncentracija peludi veća te se povećava boravkom na otvorenom prostoru. Također, lijekovi koje možda već uzimate kako biste smanjili simptome alergije, bit će učinkoviti u rješavanju tih problema.

No, ako ne želite rješavanju tih simptoma pristupiti uz pomoć antialergijskih lijekova, pomoći si možete i na druge načine. Izbjegavajte boravak na otvorenom u doba dana kada je koncentracija peludi najjača. Prostorije koje koristite osvježite uključujući klima-uređaj kako otvaranjem prozora u njih ne bi ušla zrnca peludi.

Tu su i razni bezreceptni pripravci koji će vam pomoći u smanjenju simptoma. Vizol S Allergy kapi pomažu u obnavljanju sluznice alergijama nadraženog oka, a pogodne su za korištenje kod osoba koje nose leće, imaju osjetljive oči te kod male djece. Raspitajte se u obližnjoj ljekarni i o drugim mogućim rješenjima i ovo proljeće uživajte na otvorenom bez crvenih i suznih očiju.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.