Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Koenzim Q10: što je i kako djeluje?

1 min čitanja Objavljeno: 31.8.2018.
Ovim možemo pomoći
PROLIFE VIS suspenzija

Premda vam je možda najpoznatiji s reklama za proizvode koji usporavaju starenje kože, ovaj  antioksidans može znatno više od toga, a za što je sve važna njegova prisutnost u organizmu, saznajte ovdje.

Koenzim Q10 snažan je antioksidans koji pomaže u čišćenju našeg organizma od raznih štetnih tvari koje u konačnici mogu dovesti i do malignih oboljenja. Međutim, to je tek jedna od važnih uloga koje taj koenzim ima u našemu tijelu. Poput vitamina E, kojemu je vjerojatno najsličniji po svojem djelovanju, pomaže boljem radu organizma i jačanju imuniteta. Iznimno je učinkovit u sprječavanju starenja kože jer uklanja teškoće u proizvodnji kolagena, tvari koja kožu čini elastičnom, a čija se količina s godinama smanjuje.

Osim toga, ima važnu ulogu u regulaciji prisutnosti histamina u organizmu, tvari koja je najodgovornija za pojavljivanje alergijskih simptoma. Stoga je dovoljna količina koenzima Q10 u organizmu posebno važna za alergičare te se svakako preporučuje njegov unos u sezoni alergija. Najprisutniji je u tkivu morskih riba – lososu, srdeli i skuši, ali ga je moguće dovoljno unijeti i konzumacijom namirnica biljnog porijekla – špinata i kikirikija. Ako niste ljubitelj tih namirnica, može ga se uspješno unijeti i putem dodataka prehrani kakav je Prolife VIS.

Ovim možemo pomoći
PROLIFE VIS suspenzija

Koenzim Q10 pomaže cirkulaciji pa je tako vrlo važan za zdravlje krvnih žila, posebice moždanih funkcija jer je dokazan njegov utjecaj u sprječavanju Alzheimerove bolesti. Uz sve to, dokazano je da pomaže i u borbi s dijabetesom tipa 2, a neka istraživanja pokazala su i da može pridonijeti liječenju neplodnosti kod muškaraca, ako je riječ o nedovoljnoj aktivnosti  spermatozoida.

Zbog svega toga vrijedno je obratiti pozornost na vlastitu prehranu i procijeniti unosimo li dovoljno ovog dragocjenog koenzima u svoj organizam ili je možda vrijeme da ga potražimo u lako dostupnim oblicima u obližnjoj ljekarni. Zdravlje nema cijenu pa zašto onda ne učiniti sve što je moguće da se uspore neki negativni procesi u našemu tijelu i očuva kvaliteta života.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.