Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Micelarna voda i sve njezine blagodati

2 min čitanja Objavljeno: 22.10.2015.

Ako ste ljubitelj novih proizvoda na kozmetičkome tržištu, zasigurno ste čuli za micelarnu vodu, novitet koji je osvojio brojne zaljubljenike u šminkanje. No, jeste li sigurni da znate što točno nanosite na svoje lice te koje su prednosti i mane spomenute hit-vodice? Ako je vaš odgovor na prethodno pitanje “NE”, svakako pročitajte sljedeći tekst.

Micelarna voda poznata je kao jedan od zdravijih pripravaka za čišćenje lica, a posebno za skidanje cjelokupne šminke. Posebna je iz više razloga: zbog svojega sastava s lica uspješno uklanja višak vode, ali i neželjene masnoće, zbog čega je vrlo učinkovita kad je riječ o svakodnevnome čišćenju kože.

Micelarna se voda od drugih sredstava za čišćenje lica razlikuje i po tome što ne sadrži ni sapun niti alkohol te lice nadražuje znatno manje od drugih kozmetičkih proizvoda slične namjene.

Zbog svoje praktičnosti i učinkovitosti veoma je popularna kod svih onih koji su često na putovanjima. Naime, nakon što se na lice nanese pomoću jastučića od vate, micelarnu vodu se ne ispire, zbog čega je vrlo dobro poznata u poslovnome i modnom miljeu. Ne opterećuje kožu, a nakon njezina korištenja nije potrebno na lice nanositi dodatna kozmetička sredstva.

Ovu “čarobnu” vodicu najprije se počelo upotrebljavati u Parizu, a od drugih sredstava za čišćenje lica razlikuje se i po tome što ne sadrži ni sapun niti alkohol te lice nadražuje znatno manje od drugih kozmetičkih proizvoda slične namjene. Zbog toga se može koristiti i za skidanje šminke u posebno osjetiljivom području oko očiju. Također, korištenje ovoga preparata dopušteno je čak i onima s posebno osjetljivim tipovima kože kao što su osobe sklone aknama ili seboroičnom dermatitisu jer, osim što čisti i njeguje, veoma je nizak rizik od alergijskih reakcija.

Micelarna je voda ime dobila po micelama, mikroskopskim kristalićima sferičnog oblika, kojima može zahvaliti svoje blagotvorno djelovanje. Micele, naime, jednim svojim krajem privlače vodu, a drugim masnoće i tu se zapravo krije cijela tajna zašto je ova otopina tako uspješna u privlačenju nečistoća s kože. Zahvaljujući takvome djelovanju, veoma je blaga te ne oštećuje prirodne barijere koje štite kožu lica. Osim toga, djeluje i kao blagi tonik.

Danas je proizvode gotove sve poznatije kompanije, a postoje i varijante obogaćene drugim korisnim sastojcima koji jamče dodatna blagotvorna djelovanja tog proizvoda. Stoga i u ovom slučaju postoji raznolik izbor, ovisno o tome kakav je vaš tip kože te na koje se djelovanje micelarne vode prije svega želite orijentirati.

Međutim, premda neki njezina svojstva nazivaju magičnima te tvrde da čak i pomlađuje kožu, treba imati na umu da je ipak riječ o proizvodu koji je potrebno koristiti sukladno naputku za njegovu primjenu. Jer, ne zaboravite – i najblagotvornije sredstvo može naštetiti ako ga se ne koristi u preporučenoj mjeri i na preporučen način!

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.