Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Naš prvi Božić ili kako sve krene ukrivo kad pomno isplaniraš

2 min čitanja Objavljeno: 17.12.2018.

Prije nego što sam dobio sina, Božići su bili poprilično jednostavni – uživanje s obitelji uz omiljenu hranu i glazbu. No, kada dođe beba, ne ide baš sve onako kako ste planirali. Stoga, prije svega morate biti fleksibilni i spremni na nepredvidivo.

Pripreme za naš prvi Božić bile su prilično kaotične jer je supruga pokušavala, uz našu malu pijavicu pozornosti, dekorirati dom tako da izgleda kao božićno drvce na centralnom gradskom trgu. Možda nije bilo baš sve kako je zamislila, no većinu toga uspjela je uz našu zajedničku pomoć, tako da je sljedeći račun za struju bio više nalik poštanskom broju nekoga povećega grada.

Iako smo kupili super igračku, naš sin bio je impresioniraniji šuškavim i svjetlucavim papirom u koji je bila umotana.

Na sam Božić uvijek idemo baki i djedu. Kako je naš sin tada imao samo godinu dana, morali smo pomaknuti otvaranje darova s večeri na poslijepodne. Točnije, sve smo morali pomaknuti unaprijed, tako da je cijela obitelj večerala još po danu. Zimskom danu, dakle, oko 16 sati. Ručali smo praktički uz televizijsku emisiju „Dobro jutro, Hrvatska“. Poslijepodnevno spavanje bilo je tek divljanje po krevetu jer je u stanu bilo previše ljudi i buke da bi se to rutinski odradilo. Samim time, i ostatak dana bio je malo nervozniji nego inače.

Večera nije nikako mogla biti klasična obiteljska jer je uvijek netko morao biti udaljen od stola i zabavljati nervozno dijete, pregrijano i znojno od sve odjeće s božićnim motivima koju imamo, a koju mu je mama obukla jer – odjeće je mnogo, a Božić samo jedan. Iako smo kupili super igračku, naš sin bio je impresioniraniji šuškavim i svjetlucavim papirom u koji je bila umotana. Uz sve to, morali smo svi dežurati da iglica bora slučajno ne završi u njegovim ustima.

Kada je tradicionalni dio kod bake i djeda bio gotov, vratili smo se kući da naš sin u miru odspava, ali ni to se nije dogodilo. Od cjelodnevnih uzbuđenja i dojmova, satima smo ga trebali umirivati da bi na miru konačno zaspao.

Što preciznije razradite plan u kojemu sudjeluje vaše dijete, veće su šanse da ništa neće biti onako kako ste zamislili. Kada je dijete malo, bitno je samo da uživate u tome što Božić provodite s njim. Kada dijete malo naraste, imate vremena za božićne scene iz američkih filmova, kakve svi mi zamišljamo.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.