Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Njega kože nakon depilacije

2 min čitanja Objavljeno: 14.3.2016.

Premda je depilacija put do glatke i lijepe kože, nakon takvoga postupka koža je iziritirana i treba joj osigurati posebnu njegu. Stoga saznajte što je sve potrebno da bi vaša koža i nakon depilacije ostala lijepa, zdrava i njegovana.

Kao što je poznato, depiliranje, osim pozitivnih efekata u smislu glatkoće vaše kože, ima i one negativne. Urasle dlake, crvenilo, a ponekad i alergijske reakcije, samo su neke od nepoželjnih posljedica depilacije s kojima se katkad u životu susretnu svaka žena ili muškarac. Različite neugodne posljedice rezultat su metode uklanjanja dlačica pa je, ovisno o tome, potrebno vašoj koži i osigurati različitu njegu.

Kako bi koža nakon depilacije zaista bila lijepa i svilenkasta, potrebno je obaviti i neke predradnje, posebno ako ste skloni urastanju dlaka.

Najmanji stupanj iritacije kože, odnosno crvenilo, posljedica je depilacije šećernom pastom. To je stoga što se pri tom postupku zahvaća uglavnom samo površinski, najčešće već mrtvim stranicama prekriven sloj kože. Nakon takve depilacije kožu je dovoljno isprati i nahraniti blagim, umirujućim preparatom s ekstraktom aloe vere, koja je poznata po svojem umirujućem djelovanju. Vodite računa i o tome koji dio tijela depilirate: naime, isti losion ne biste smjeli koristiti za njegu kože na potkoljenicama i na licu.

Ako za depilaciju upotrebljavate vosak, neovisno o tome je li riječ o hladnome ili vrućem vosku, potrebno je s kože otkloniti i moguće ostatke voska, u čemu će vam najbolje pomoći vlažne maramice na bazi ulja koje uspješno uklanjaju vosak. U slučaju takve depilacije postupkom se zahvaća malo dublji sloj kože, stoga je realno očekivati i malo jače crvenilo te potencijalno bolniju reakciju. Stoga, ako depilaciju obavljate voskom, unaprijed pripremite hladni oblog ili barem kocku leda (ako je riječ o manjemu djelu tijela kao što je, primjerice, nadusnica), što će vam pomoći u smirivanju akutnoga crvenila koje nije rijetkost poslije takve depilacije. Nakon smirivanja osjećaja peckanja i crvenila, nanestite hranjivi balzam.

Kako bi koža nakon depilacije zaista bila lijepa i svilenkasta, potrebno je obaviti i neke predradnje, posebno ako ste skloni urastanju dlaka. Dobar, ali blag piling, omogućit će da se tijekom sljedeće depilacije lakše dopre do dlačica koje su skrenule sa svoje uobičajene putanje rasta te tako počele stvarati problem u obližu kvržica ili crvenih, a ponekad čak i gnojnih prištića.

Ako imate problema s proširenim venama i podljevima, njega kože zahtijeva posebnu pozornost. U tom se slučaju, prije same depilacije, svakako preporučuje da se ponajprije savjetujete sa svojim liječnikom, ali i osobljem kozmetičkoga salona koje će obaviti depilaciju.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.