Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Njega kože ruku

2 min čitanja Objavljeno: 05.2.2013.

Dolaskom hladnijih mjeseci stižu i najveći zimski neprijatelji kože ruku: niske temperature, vjetar i suh zrak u zatvorenim prostorima. Koža postaje gruba, hrapava i ispucana, čak i kod osoba koje inače nemaju problema s kožom ruku. No, neugodan osjećaj brusnog papira prilikom rukovanja može se i izbjeći!

Ruke nisu u opasnosti samo zimi, one su najizloženiji i najkorišteniji dio tijela, tako da su neprestano izložene različitim štetnim utjecajima. Agresivna sredstva za čišćenje, UV zrake, suha klima, vjetar i hladnoća, izazivaju gubitak masnoće i vlažnosti. Prirodni gornji sloj kože ruku je vrlo tanak, toliko da prečestim pranjem jednostavno nestaje! Kada perete ruke, izbjegavajte vruću vodu jer ona jako isušuje kožu, umjesto toga perite ruke u mlakoj vodi, s blagim sapunom te ih nakon pranja dobro osušite, u protivnom će, zajedno s vodom, ispariti i sva vlaga iz kože. Nakon pranja ruke valja namazati. Pravilno odabrani proizvod za njegu ruku trebao bi povećati elastičnost kože, istovremeno je hraniti i hidratizirati. Holyplant krema za ruke pruža svakodnevnu njegu i zaštitu kože ruku, a istodobno jača nokte i štiti ih od lomljenja. Sadrži bademovo ulje, koje zaglađuje kožu, te pantenol i glicerin koji djeluju umirujuće.

Kako još sačuvati kožu ruku? Nošenjem rukavica kada upotrebljavate kemikalije jer ih tako štitite od iritacija, isušivanja i crvenila. Također, ne morate ići u salon da biste svojim vrijednim rukama priuštili masažu i na taj način poboljšali cirkulaciju. Namažite ih hranjivom kremom ili s par kapi maslinovog ulja te lagano izmasirajte. Isto tako, jednom tjedno, prije upotrebljavanja kreme, ne bi bilo naodmet da im priuštite i nježni piling! Za piling slobodno možete koristiti morsku sol upotpunjenu s par kapi maslinovog ulja.

Nakon što uklonite odumrle stanice, koža više neće biti tako gruba na dodir, a njegujuće i hranjive tvari iz krema će se bolje upiti.

Kako su ruke neprekidno izložene svim mogućim vremenskim neprilikama, na njima su tragovi starenja najviše vidljivi. Upravo zato se smatraju jasnim pokazateljem pravih godina. Zašto ih redovitom njegom ne biste prevarili?

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.