Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Oduprite se jesenskoj depresiji

2 min čitanja Objavljeno: 12.10.2017.
Ovim možemo pomoći
NORMIA LGG + BB12, vrećice

Dolazak hladnijih i maglovitih jesenskih dana, uz vjetar koji raznosi opalo lišće i prirodu koja se priprema za zimsko mirovanje, nerijetko izaziva osjećaj tjeskobe. No, ne očajavajte, i naletima jesenske depresije može se doskočiti.

Iako dolazi nakon ljeta, ispunjenog sunčanim danima i morskim aktivnostima, dječjim smijehom i glazbom iz obližnjeg beach bara, povratak u svakodnevnu rutinu koju nam donosi jesen ne mora biti izvor depresije. To, naravno, ovisi o tome kako ćemo se postaviti prema dolasku tog godišnjeg doba i svega što ono nosi, a naš stav može biti itekako pozitivan. Umjesto da se grozimo povratka na posao i ulaska u rutinu svakodnevice, možemo razmišljati o tome i kao o činjenici da se vraćamo aktivnostima i ljudima koji su dio našega života, a koje volimo.

Ovim možemo pomoći
NORMIA LGG + BB12, vrećice

Nemojte zapustiti vježbanje jer se tijekom fizičke aktivnosti u našemu mozgu oslobađaju endorfini, a oni pak imaju velik utjecaj na naše dobro raspoloženje. Osim fizičke aktivnosti, u opuštanju vam može pomoći i posjet spa centru ili salonu za masažu.

Naša okolina mijenja se pod utjecajem jeseni, ali umjesto da jesen promatrate kao odlazak zelenila i dolazak hrpetine sasušenog lišća koje će vam zakrčiti tratinu ispred kuće i uzrokovati alergiju, možete o tome razmišljati i kao o razdoblju koje sa sobom donosi obilje ukusnih darova prirode, koje možete skupljati i degustirati u društvu svojih najmilijih ili na nekoj od brojnih lokalnih fešti posvećenih buči, kestenima, mladom vinu, gljivama i sličnom.

Također, premda će hladniji dani potencijalno utjecati na vašu motivaciju da se rekreirate na otvorenom, nemojte zapustiti vježbanje jer se tijekom fizičke aktivnosti u našemu mozgu oslobađaju endorfini, a oni pak imaju velik utjecaj na naše dobro raspoloženje. Osim fizičke aktivnosti, u opuštanju vam može pomoći i posjet spa centru ili salonu za masažu.

Naravno, zbog obilja ukusnih jesenskih plodova, nemojte zaboraviti ni na svoju probavu. Da uzrok vaše jesenske tjeskobe ne bi bila i nadutost, opskrbite se na vrijeme probiotskim proizvodima iz linije Normia, koje možete bez recepta nabaviti u svakoj ljekarni.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.