Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Ovo nećemo reći mami

1 min čitanja Objavljeno: 14.11.2018.

Roditelji bi trebali imati zajednički i jasan plan prema kojemu će odgajati dijete. Moraju točno utvrditi koje stvari će djetetu dopuštati, a koje zabranjivati, da ne bi došlo do toga da svatko radi svoje i time zbunjuje dijete.

Naravno, svaki tata djetetu dopušta neke sitne stvari koje mama ne odobrava jer te ”tajne” dodatno povezuju tate i djecu. Moj sin i ja imat ćemo tajne sve dok ne počne govoriti i odavati ih mami. Kada se to dogodi, pauzirat ćemo dok ih ne nauči čuvati.

 Kada nema mame, potrošnja keksa u našem kućanstvu drastično poraste.

Naše tajne kombinacija su moje komocije i njegovih želja. Na primjer, papuče ne nosimo baš cijelo vrijeme kada smo sami. Isto tako, ne presvlačimo pelenu iste sekunde kada se napuni. Ako malo smočimo majicu dok pijemo vodu, ne presvučemo je nego naguramo malo papira ispod majice i potkošulje da upije vodu i sve tako – neke „tehničke“ sitnice koje ne volimo ni sin ni ja raditi.

Osim toga, naša velika tajna je hrana. Kada nema mame, potrošnja keksa u našem kućanstvu drastično poraste, a nekada nam se zalomi i pokoja kocka čokolade.

Tijekom šetnji ponekad svratimo u pekarnicu pa kupujemo peciva, slance ili krafne, a nekad i sve odjednom. Ako je šetnja dulja a dan vruć, jedemo i sladoled. Zna se dogoditi da jedemo i dok šetamo, i to malo prije ručka, dok mama doma kuha, pa slabije ručamo.

Jedna od tajni je i TV. Toliko nas lijepih i zabavnih crtića mami da jednostavno ne možemo ne gledati ih svaki put kad smo sami. Da ne govorim o reklamama sa životinjama i emisijama s malom djecom.

Tajni ima još mnogo, ali nije u redu ni da ih baš sve ovdje otkrijem. Njihova poanta je da budu samo naše te da samo on i ja uživamo u njima, pamtimo ih i jednoga dana, kada bude bezopasno, podijelimo s mamom.  Ako slučajno mama čita ovaj tekst, šalio sam se i ništa od ovoga nije istina.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.