Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Piknik i rekreacija

2 min čitanja Objavljeno: 05.5.2015.

Nakon duge i teške zimske hibernacije užitak je izaći na svjež zrak. Topli i sunčani dani kao stvoreni su za aktivnosti u prirodi, stoga bi bila prava šteta ne spojiti ugodno s korisnim – piknik upotpunjen obiteljskim aktivnostima prava je zabava za cijelu obitelj, a korist je višestruka!

Dobar obiteljski izlet mora obuhvatiti više od puke hrane i pića! Pravi izlet uvijek znači i društveno okupljanje svih životnih dobi, a ako se stariji i mlađi privole na zajedničku igru, zabava je zajamčena. Kao i smijeh, pogotovo kada se tradicionalno tromi ukućani konačno odluče na sportsku aktivnost! Ideja za aktivnosti je bezbroj, a mi ćemo navesti tek one najbolje.

Leteći disk ili frizbi sjajan je kompromis sportske aktivnosti spojene s umjerenom količinom kretanja. U modi je još od 1938. godine, a igraju ga ljudi svih dobi, amaterski i profesionalno. Frizbi se inače ne koristi samo za “dodavanje”. Postoji dugačak popis igara koje uključuju ovaj rekvizit: graničar, crosbee (spoj američkog nogometa i frizbija), kan jam (igra se s frizbijem i dvije kante) i friskee(frizbi se ubacuje u protivnička “vrata”) samo su neke…

Badminton, bacanje frizbija, odbojka, trčanje u vreći – koji god oblik rekreacije odabrali, godit će vašem tijelu, ali i dobrom raspoloženju.

Badminton je odličan za trošenje energije uz zabavu. Napucavanje pernatoga projektila reketima može se igrati i bez mreže, pa je ulaganje u ovaj vid rekreacije tek marginalno skuplje od kupnje frizbija, a jamči izvrsnu zabavu za cijelu obitelj. Ako je ona četveročlana, odlično. Ako je igrača više, tim bolje. Ovaj olimpijski sport može itekako iscrpiti igrače – zato će apetit nakon utakmice biti odličan!

Odbojka s dekicama jamči zabavu kad god dvije (ili više obitelji) odluče provesti dan u prirodi. Svaki tim raširi svoju deku poput vatrogasnoga platna te zajednički njome baci loptu u zrak, dok drugi tim koristi svoju raširenu deku kako bi uhvatio loptu i vratio je protivnicima. Odlučite li se za ovu igru, urnebes je zajamčen!

Zabaviti se može i šaljivijim igrama, poput prenošenja jajeta u žlici. Ova je igra dobro poznata, a omiljena je na školskim izletima. Svaki igrač nosi jedno jaje u žličici, a što je ona manja to je igra uzbudljivija. Jaje u žlici može se prenositi ravnim putem, preprekama kroz šumu ili čak štafetno. Naravno, što je zadaća teža to je igranje zabavnije!

Trčanje u vreći stari je “sport”, a igra se pojedinačno ili u parovima. Jedini potreban rekvizit je vreća, točnije više njih. Utrka se može odvijati pojedinačno tako da svaki takmac skakuće u svojoj vreći, ali i u parovima. Ova je varijanta mnogo zanimljivija jer se “zajednička” noga natjecatelja stavi u vreću pa se utrke odvijaju tronožno, uz salve smijeha zbog loše sinkronizacije trkača.

Na kraju, što god radili, važno je samo jedno: neka cijela obitelj sudjeluje u zabavi!

Javite nam na našu Facebook stranicu svoje ideje za rekreaciju i druženje u prirodi.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.