Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Plesom do vitke linije

2 min čitanja Objavljeno: 08.11.2016.

Želite oblikovati vlastito tijelo, ali ne volite uobičajene oblike rekreacije? S druge pak strane, toliko volite glazbu da možete plesati satima za ludih noći. Zašto onda ne biste spojili te dvije ljubavi i tijelo učvrstili plesom?

Brojne su blagodati rekreativnog bavljenja plesom, a jedna je svakako vitka linija. Zašto je to tako?

Svi naši mišići rade različitim intenzitetom dok plešemo, a to s vremenom stvara ujednačenu muskulaturu. Ples je, bez obzira je li riječ o klasičnom valceru ili modernijem plesu, dobar za naše držanje i razgibavanje zglobova. Svi se mišići zatežu, a posebno mišići ruku, nogu i trupa, koji doprinose fleksibilnosti tijela i održavaju gibljivost. Ako odaberete društveni ples, pozitivno će utjecati na vaš duh jer ćete osim u plesu i glazbi, uživati u društvu drugih plesača. Ukratko, rekreativno bavljenje plesom ima pozitivan učinak na sveukupno psihofizičko stanje.

Svi naši mišići rade različitim intenzitetom dok plešemo, a to s vremenom stvara ujednačenu muskulaturu. Ples je, bez obzira je li riječ o klasičnom valceru ili modernijem plesu, dobar za naše držanje i razgibavanje zglobova.

Oni koji se žele okušati u plesu i svim prednostima bavljenja tim tipom rekreacije, mogu izabrati različite programe od plesanja najklasičnijih društvenih plesova do energičnijih kombinacija plesa i vježbanja poput zumbe ili step aerobika. Izbor bi ponajprije trebao ovisiti o vašoj tjelesnoj spremi, željenim učincima rekreacije te vrsti glazbe. Ako je vaš cilj u prvome redu oblikovanje linije te gubljenje suvišnih kilograma, onda preporučujemo aktivnosti s kardio učinkom jer se tako najbrže tope masne naslage. Primjerice, posebno popularnu zumbu. Postoji nekoliko tipova treninga zumbe, neki su čak i namijenjeni topljenju masnih naslaga. Step aerobik također pomaže u intenzivnijem sagorijevanju masti, iako se u vježbanju koristi steper pa trening više podsjeća na organizirano sportsko vježbanje s glazbom i koreografijom voditelja treninga.

Stoga, razmislite o trenutačnoj tjelesnoj spremi, željama i ciljevima koje želite postići rekreacijom. Kada se odlučite za neku plesnu aktivnost, zaputite se u najbliži plesni ili fitness centar i zaplešite.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.