Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Popis uputa za dadilju kad joj prvi put ostavljate dijete

1 min čitanja Objavljeno: 09.10.2018.

Jedan od najtežih trenutaka tijekom mojega roditeljskog staža bilo je ostavljanje sina samog s dadiljom prvi put. Činilo mi se kao da ga ostavljam samoga na litici s hijenom.

Odabir dadilje koja ulijeva povjerenje, ima iskustva i dobru preporuku nije nimalo lak posao za roditelje. Nakon upoznavanja i navikavanja, taj “dan D” supruga i ja proveli smo u pisanju naputaka za dadilju. Da smo numerirali stranice, mogli smo izdati to djelo kao knjigu pod nazivom “Tko je ovdje lud”, ali dadilja je to vjerojatno zapalila čim je izašla iz zgrade.

Prvih nekoliko dana sin je često pitao zas nas, ali se veoma brzo navikao i prihvatio tetu dadilju kao nekoga svoga.

Naš popis naputaka sadržavao je mnogo korisnih stvari poput:

– termini u kojima naš sin spava (jer je rutina važna), ako slučajno ne bi primijetila njegovo zijevanje;

– vrijeme kada treba jesti, iako je tada već znao reći kada je gladan;

– abecednim redom popis namirnica koje vrlo voli, samo malo voli i ne voli uopće;

– igračke koje nosi u šetnju, one s kojima spava i one s kojima se igra tijekom dana; možda je mogao prevariti dadilju i slučajno se igrati igračkama koje ne voli.

Uz to, popisali smo stvari koje razumije, igre koje zna igrati i što sve zna raditi. Napomenuli smo da mora redovito spominjati tatu i mamu, da nas dijete ne bi zaboravilo tih 6-8 sati koliko nas nema. Naveli smo nove i stare brojeve svih dežurnih službi koje postoje u gradu, zlu ne trebalo. Prvih nekoliko dana sin je često pitao zas nas, ali se veoma brzo navikao i prihvatio tetu dadilju kao nekoga svoga.

Koliko god bilo zahtjevno, kada nađete pravu dadilju, ne morate joj pisati svaku sitnicu. Ako je ona dadilja već neko vrijeme, zasigurno je čuvala više djece nego vi i dobro zna kako izaći na kraj s njima. Ona čuva vaše dijete, vi dođete s posla i pokupite svu ljubav cijeloga dana kompresiranu u tih nekoliko sati do spavanja. Intenzivno, divno… Nema ništa ljepše od tog iskrenog osmijeha koji viri iza vrata i bezuvjetno se veseli vašem povratku.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.