Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Stanite na kraj grčevima usred treninga

1 min čitanja Objavljeno: 27.3.2019.

Tjelesna aktivnost neizostavan je dio života, bilo da je riječ o hodanju, trčanju ili vježbanju. No, tijekom i nakon tjelovježbe mogu se javiti i nesnosni grčevi te uzrokovati bolove pri izvođenju određenih vježbi. Postoji li rješenje za taj problem – pitanje je koje si postavlja većina sportaša, ali i rekreativaca!

Tajna odgovora krije se u magneziju, koji je jedan od četiri najzastupljenija minerala u ljudskome tijelu te je zaslužan za pravilno funkcioniranje čak više od 300 tjelesnih funkcija. On pomaže u očuvanju zdravih zuba, pravilnom funkcioniranju prostate i štitnjače te ublažavanju grčeva u mišićima.

Fizički aktivne osobe znatno brže gube magnezij.

Grčevi nastaju kada se mišić snažno i bez kontrole stegne te neko vrijeme ostane u tom stanju. Riječ je o skraćivanju vlakana, a ako efekt potraje podulje, kao posljedica javlja se neugodna bol. Grčevi se mogu manifestirati u cijelome tijelu, no neki su dijelovi tijela pogođeni češće od drugih. To su mišići nogu, lista, nožnog bicepsa i kvadricepsa te stopala, ruku, trbuha i međurebreni mišići.

Jedan od glavnih razloga pojave grčeva u mišićima svakako je nedostatak magnezija. Fizički aktivne osobe gube magnezij znatno brže od ostalih, osobito ako je riječ o sportovima izdržljivosti kao što su trčanje, triatlon i biciklizam. Magnesium Top Direkt +  B6 vitamin granule sa sladilom mogu pripomoći doskočiti tom problemu. Konzumacijom samo jedne vrećice dnevno unijet ćete 100 posto preporučenog dnevnog unosa magnezija i vitamina B6. Osim navedenog dodatka, pravilna prehrana te unos tekućine prije i poslije vježbanja utjecat će na sprječavanje nastanka grčeva.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.