Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Stiglo je ljeto, a višak kilograma je još uvijek ovdje!

2 min čitanja Objavljeno: 06.7.2015.

Proljeće je prošlo u trenu, a vrijeme za redovnu tjelovježbu, ukusne i zdrave obroke i pametno planiranje jelovnika koji će vam osigurati savršenu ljetnu figuru prohujalo je s njim? Nema veze!

To nikako nije razlog da vam ljeto bude izvor goleme tuge! Premda nema ništa bolnije od vage koja pokazuje brojke kojima se nismo nadali ili kupaćeg kostima koji više ne pristaje, dobar provod na plaži daleko je od izgubljenog!

Ljetna istina br 1: Ljepota dolazi iznutra!

Da, to smo mnogo puta čuli, no to ne znači da je stoga imalo manje istinito. Namrgođeno lice i ispadi ljutnje potamnit će sjaj i najljepših na plaži. Naime, sreća je privlačna, i to je ono čemu svi težimo. Biti sretni. Zato, nabavite novi kupaći i zaplivajte u moru sreće!

Uživajte u laganoj mediteranskoj kuhinji i iskoristite svaku prigodu da se zabavljate vježbajući jer nema baš nikakva razloga da si uz zabavan i aktivan odmor ne isklešete i savršeno tijelo – i to upravo tijekom ljeta!

Ljetna istina br. 2: Kilogrami su u glavi!

Jasno, nisu samo u glavi, i može ih biti više ili manje, ali jedno im je zajedničko – čine nas nesretnima! Stoga je najvažnije kako se s tim nosimo, a najviše pomaže – pozitivan stav. Ako ne vjerujete da možete izgubiti višak kilograma, onda se to neće ni dogoditi. Vjerujte u sebe, ali budite realni: pet kilograma manje do početka godišnjeg idući ponedjeljak nije ni realan cilj niti dobar način da počnete dugo očekivani odmor!

Ljetna istina br. 3: Ljeto je za mršavljenje!

Svi se vječno utrkuju da smršave prije ljeta kako bi mogli na plaži ponosno pokazati vitko tijelo. Plivanje, odbojka u pijesku, skijanje na vodi, ronjenje… – sve su to sportovi koji iziskuju fizički napor i troše kalorije. A kalorija je, srećom, malo u vrlo ukusnoj, laganoj i zdravoj mediteranskoj prehrani. K tome, na otocima, i po mnogim malim mjestima na obali nema javnog prijevoza, a večernji izlasci zovu na ples. Stoga, uživajte u čarima mediteranske kuhinje i iskoristite svaku prigodu da se zabavljate vježbajući jer nema baš nikakva razloga da si uz zabavan i aktivan odmor ne isklešete i savršeno tijelo – i to upravo tijekom ljeta!

Ljetna istina br. 4: Ljetno kulinarsko obilje!

Držati dijetu usred zime golem je napor: vani je hladno, tijelo traži dodatnu energiju, a zimske zanimacije najbolje idu uz dobru kapljicu ili kakav ukusan kolač. Zato je ljeto kao stvoreno za stvaranje dobrih prehrambenih navika. Stalno zove van, na kretanje, na put, provod u prirodi. Ukusnog svježeg voća ima napretek jer mu je sezona, a i pomoći će u eliminaciji slastica iz poslijepodnevne užine. Bogatstvo svježeg povrća pomoći će vam da budete kreativni i raznovrsni, a vrućine će vas spriječiti da nakuhavate. Niskokalorična hrana koju donosi ljeto omogućuje vam da jedete obilno, a debljate se malo. Iskoristite to do kraja!

Ljetna istina br. 5: Izgled ne diktira provod!

I na kraju, vrijeme koji potrošimo na živciranje zbog nekoliko kilograma viška nikada nije vrijedno dobrog provoda koji donose boravak na plaži, picigin, putovanje vikendom s obitelji, plivanje, piće s prijateljima, dobar planinarski izlet, zabavan spust niz tobogan ili plovidba brodicom s društvom. Unatoč tome što nam se čini da će ama baš svi oko nas primijetiti višak kilograma ili neku drugu nesavršenost na našemu tijelu, to nije tako. Većina je ipak prezauzeta brigom zbog vlastitih viškova! A najbolji prvi korak do njihova otklanjanja je – opuštanje. Stoga, opustite se, aktivno odmarajte i zaprepastite sve gubitkom kilograma kad se vratite s godišnjeg.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.