Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Što je liposukcijska prehrana?

2 min čitanja Objavljeno: 12.6.2018.
Ovim možemo pomoći
PROLIFE VIS suspenzija

Ljeto je pred vratima, a vi ove zime baš i niste bili marljivi u održavanju tjelesne težine pa se sada želite brzinski riješiti nakupljenih masnoća kako biste izgledali iole dobro na plaži? Ako je tako, razmislite o liposukcijskoj prehrani.

Kada govorimo o liposukcijskoj prehrani, riječ je zapravo, barem privremeno, o posebnoj vrsti dijete jer je njezin početni učinak sličan liposukciji: suvišna mast, koja uglavnom čini ružne naslage na našim ekstremitetima i trbuhu, a koji nas čine nesretnima i nezadovoljnima vlastitim tijelom, brzo se otapa.

Taj tip prehrane zapravo je povratak našim korijenima, kada smo se hranili mnogo prirodnijim namirnicama te nismo poznavali prerađene ugljikohidrate i štetne šećere, već smo bili lovci koji su jeli mnogo životinjskog mesa i prirodnih masti. Naime, kod ove dijete riječ je o tome da se iz prehrane izbacuje velik broj modernih namirnica, a pojačava unos proteina i prirodnih masti, kako bi se tijelo potaknulo da energiju u prvome redu crpi trošenjem zaliha masti, a ne šećera. Tako se tijelo potiče na sagorijevanje vlastitih masnih naslaga, što dovodi do trenutačnog mršavljenja.

Ovim možemo pomoći
PROLIFE VIS suspenzija

Kod ove dijete iz prehrane se izbacuje velik broj modernih namirnica, a pojačava unos proteina i prirodnih masti, kako bi se tijelo potaknulo da energiju crpi trošenjem zaliha masti, a ne šećera.

Stručnjaci napominju da je razliku moguće primijetiti već nakon 24 sata te da se kad prestanete s dijetom, ne događa takozvani jo-jo efekt, odnosno nema povratka masnih naslaga. Naime, uzrok debljine kod modernog čovjeka uvelike je rezultat prevelike konzumacije štetnih šećera koji se nalaze na gotovo svakom koraku, te njihovo taloženje i pretvaranje u mast, posebno kao posljedica hormonalnih poremećaja izazvanih stresom. Stoga se masne naslage koje se pojavljuju na trbuhu uglavnom i povezuje sa stresom.

Ovakav tip prehrane podrazumijeva nezaslađeno voće i voćne napitke, nemasno mlijeko i sir, svježe meso te integralne žitarice. S obzirom na to da u početku može djelovati kao svojevrstan manji šok za tijelo, ne preporučuje se osobama koje su u posebnim stanjima (npr. trudnoća) ili boluju od oštećenja bubrega, jetre i sličnog. Ako ipak ne osjećate da ste spremni za ovakvu ekspresnu promjenu u tipu hrane koju ćete konzumirati, ravnotežu u probavnom sustavu možete postići i pomoću probiotika kao što je Prolife VIS, dostupan u svakoj ljekarni.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.