Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Što od vitamina i probiotika treba mama, a što beba?

1 min čitanja Objavljeno: 10.1.2018.
Ovim možemo pomoći
NORMIA Baby kapi

Zdrava hrana pretpostavka je zdravog života. No, mi smo toliko usredotočeni na porijeklo namirnica da zaboravljamo uravnotežiti njihovu konzumaciju i zapitati se o apsorpciji hranjivih tvari.

Koliko ono što jedemo naše tijelo zaista iskorištava? Savršen dnevni omjer vitamina i minerala dobar je cilj, ali nije najizvedivija praksa. I u davna vremena, godišnja doba, geografska lokacija i klima diktirali su koje hranjive tvari ljudi konzumiraju. Danas to čini porijeko namirnica, ali i zdravlje crijevne flore.

Bebe svoju crijevnu floru, koja je jedinstvena, poput otiska prsta, nasljeđuju od majke. Pri porodu se, uz to, vaginalnim porodom beba opskrbi svima bakterijama iz majčina porođajnog kanala. Bebe rođene carskim rezom dobivaju ih s majčine kože.

Ovim možemo pomoći
NORMIA Baby kapi

Bebe svoju crijevnu floru, koja je jedinstvena, poput otiska prsta, nasljeđuju od majke.

Međutim, porodi u bolnici, antibiotici, prehrana s mnogo šećera i škroba te visok udio procesuirane hrane, unatoč brojnim beneficijama koje donose, također aktivno narušavaju zdravlje crijevne flore. Ipak, znanost koja ih je omogućila, proučava i bakterije u našem tijelu te je danas moguće konzumirati dobre bakterije, poput Lactobacillusa i Bifidobacteriuma, putem dodataka prehrani.

To je osobito korisno za bebe jer probiotici ne pomažu samo probavi nakon antibiotika, nego je i, potvrdile su studije, Lactobacillus reuteri Protectis, primjerice, dobar za kolike, koje muče mnoge bebe i roditelje. Lactobacillus rhamnosus GG (LGG), ako ga majka uzima dok je trudna i dok doji, dobro djeluje ne samo na loše učinke antibiotika, nego i na sprječavanje pojave ekcema na bebinoj koži. Normia Baby kapi tako su savršen dodatak i za bebu i za dojljiju ili trudnicu jer obogaćuju crijevnu floru.

Da je trudnicama uputno uzimati posebne vitaminske dodatke, znaju svi, no oni su izvrsni i za dojilje i mame koje mnogo trče za svojim dvogodišnjacima. Beba će sve vitamine koje mama uzima dobiti iz majčina mlijeka, a prekinete li dojenje kad vaša beba napuni godinu dana, pametno je djetetu davati vitamin C jer je to ono od čega se sastoji većina majčina mlijeka.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.