Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Što sve trebate znati o proljevu kod djece

1 min čitanja Objavljeno: 20.11.2018.
Ovim možemo pomoći
NORMIA STOP, 20 vrećica

Proljev se javlja kod djece svih dobi, ali je nekako češći kod manje djece i beba. Najčešći uzroci su paraziti, bakterije i virusi, među kojima je najpoznatiji rotavirus.

Sve mame, one s iskustvom i one novopečene, znaju da je proljev najopasnije što se može dogoditi dojenčetu. Nakon samo jednog dana proljeva, dojenče može izgubiti toliko tekućine da mu je život u opasnosti. Zato za djecu mlađu od godinu dana kod proljeva uvijek valja zvati liječnika koji će dati adekvatne upute.

Ovim možemo pomoći
NORMIA STOP, 20 vrećica

Da biste spriječiti dehidraciju, dijete mora piti te nadoknaditi izgubljenu tekućinu i elektrolite.

Kod starije djece proljev je uglavnom znak infekcije. Infekcija ima mnogo, a kako se kod djece, osobito one u dobi između 3 i 6 godina još uvijek izgrađuje imunitet, to ih čini iznimno podložnim oboljenju. Takav proljev obično prate grčevi, glavobolja, a nerijetko i povraćanje. Sve to znači da dijete, osim što će često trčati na toalet, neće htjeti ni jesti ni piti. Ali, da biste spriječiti dehidraciju, dijete mora piti te nadoknaditi izgubljenu tekućinu i elektrolite.

Voda i lagani čaj, a poslije i lagana hrana, najbolji su tretman. Za dan, dva proljev će proći. Ako traje dulje, trebali biste zvati liječnika. Međutim, što ako su u prvih nekoliko dana epizode proljeva veoma burne i česte? Tu u sprječavanju dehidracije pomažu Normia stop vrećice sa želatinskim tanatom. One smanjuju učestalost i trajanje proljeva već unutar 12 sati, a kako su neutralnog okusa i jednostavne za doziranje, s njihovom primjenom neće biti problema ni  kod djece mlađe od 3 godine za koje je Normia Stop sigurna jer se ne apsorbira i djeluje lokalno.

Želatinski tanat stvara zaštitni film na crijevnoj sluznici te tako sprječava prodor štetnih tvari odgovornih za proljev, bilo da je riječ o bakterijama, virusima ili toksinima. Normia nudi i vrećice rehidracijske soli koje svojim sastavom prate svjetske pedijatrijske smjernice, a dodatak cinka pomaže bržem oporavku organizma.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.