Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Tetovaže – trajni ukras na tijelu

2 min čitanja Objavljeno: 16.5.2017.

Tetovaža je nekoć značila nešto egzotično, a bila je rezervirana za one kojima ne nedostaje hrabrosti. Danas, u doba trajne šminke, posebnih tretmana za trepavice i obrve, samo je još jedan od načina da ukrasite svoje tijelo.

Tetovaža danas više nije ni trajna koliko je nekoć bila, no to ne znači da joj smijete pristupiti kao običnoj šminki! Ipak je riječ o postupku kojim se boja iglom ubacuje ispod površinskog sloja kože i toga morate biti svjesni.

Poslušajte tuđa iskustva, zakoračite bez straha u salon i pogledajte koliko je čisto, kakva vam je atmosfera i koliko vam se sviđa.

Zato je prvo što morate napraviti, nakon što ste odabrali crtež s kojim želite i možete živjeti cijeli život, provjeriti tattoo majstora i salon u kojemu se želite tetovirati. Poslušajte tuđa iskustva, zakoračite bez straha u salon i pogledajte koliko je čisto, kakva vam je atmosfera i koliko vam se sviđa. Ako se ne osjećate ugodno, otiđite. Nema veze što baš ta majstorica ima crtež kao iz snova. Morate pronaći ne samo savršenu tetovažu, nego i savršenog tattoo majstora. Savršeno pri tome znači – ono što vama najbolje odgovara!

Nemojte zaboraviti procijeniti i sebe! Tetoviranje nije bezbolno, a ako ste osjetljivi, tetovaža na rebrima, laktovima ili donjem dijelu trbuha možda i nije najbolji izbor, osobito ako je prva. Dok ne iskusite tetoviranje, ne znate kako ćete reagirati.

I kad preživite prvo tetoviranje, tu slatkim mukama nije kraj. Tetovaža nije lak za nokte, koji se suši u salonu, pa je nakon toga sve lako. Riječ je o pravoj rani koju valja njegovati. Zato, kad se odlučite na kojemu ćete se dijelu tijela tetovirati, unaprijed razmislite o tome kako ćete se tuširati jednom kad se istetovirate.

Nakon tetoviranja, tetovažu će vam prekriti zavojem. Smijete ga skinuti već nakon sat vremena, ali možete čekati i sljedeće jutro. Obično su potrebna dva tjedna da tetovaža zaraste, a u međuvremenu zna jako, jako svrbjeti. Morate je svakodnevno njegovati, najbolje tankim slojem kreme, da pomognete koži da se oporavi.

Primjerice, Pantexol Repair namijenjen je upravo simptomatskom liječenju i ublažavanju crvenila kože i svrbeža koji se javljaju kod različitih tipova upalnih dermatoza.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.