Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Top 5 ideja za ljetni obiteljski izlet

2 min čitanja Objavljeno: 19.8.2016.

Neovisno o tome razmišljate li da svoj obiteljski odmor na plaži osvježite jednodnevnim odlaskom na neku novu lokaciju i tako razbijete svakodnevnu rutinu ili je kraći obiteljski izlet zapravo jedino što si ovoga ljeta vaša obitelj može priuštiti, nadamo se da će vas sljedeće ideje inspirirati kako da provedete jedan nadasve divan obiteljski dan.

Posjet nacionalnome parku ili parku prirode

Naša zemlja prepuna je impozantnih krajolika u gotovo svim svojim dijelovima, stoga, neovisno o tome gdje se nalazite, na sat vremena vožnje zasigurno možete pronaći neke od zaštićenih prirodnih ljepota kakve se skrivaju u parkovima prirode i nacionalnim parkovima. Osim što je boravak u prirodi zdrav, na taj ćete način zadržati i interes svojega mališana za prirodu i društvo, čak i u razdoblju odmora od školskih klupa. Ako se nalazite negdje na Jadranskoj obali, ono najljepše od hrvatske prirode zaista vam je nadomak ruke.

Osim što je boravak u prirodi zdrav, na taj ćete način zadržati i interes svojega mališana za prirodu i društvo, čak i u razdoblju odmora od školskih klupa.

Odlazak u andrenalinski park

Premda će roditelji na prvu možda sasvim opravdano zakolutati očima na ovu ideju, ona ima i mnoge svoje pozitivne strane. Naime, iako se izlet u adrenalinski park može činiti kao idealna prigoda da vikend-druženje s obitelji završi posjetom bolnici, pri izvođenu aktivnosti u andrenalinskim parkovima posjetitelji su zapravo vrlo dobro opremljeni zaštitnom opremom te je mogućnost ozljeda znatno manja nego pri izvođenju mnogih naizgled benignijih aktivnosti koje ne zahtijevaju korištenje zaštitne opreme. Još jedna pozitivna stvar je činjenica da će takav aranžman zasigurno izmoriti vaše mališane koji će navečer lakše zaspati te vam tako ostaviti mogućnost da svojemu partneru ili partnerici pokažete svoju divlju stranu koja je možda s vremenom, i pod teretom obiteljskih obveza, pomalo zakržljala.

Ljetni festival ili tematske večer

U zemlji usmjerenoj prema turizmu danas ni ljeto u unutrašnjosti nije dosadno kao što je nekad bilo. Posjetite s obitelji neki od raznih zabavnih ili poučnih festivala koji se tijekom ovoga godišnjeg doba odvijaju diljem zemlje. Ljetni karnevali, uprizorenja drevnih bitki, ribarske večeri… samo su neki od primjera takvih događanja. Ako se odvažite na neki od programa koji završava vatrometom i zabavnom glazbom, možda vaši klinci te večeri neće otići u uobičajeno vrijeme na spavanje, ali ćete svakako izbjeći njihovo izlaganje nesnosnim vrućinama.

Toplice ili ljekovito blato

Ako ste ove godine bili primorani napustiti ideju obiteljskoga boravka na moru, a vaši mališani i dalje čeznu za raznim ludorijama na vodenim toboganima, povedite ih na jednodnevni izlet u neke od poznatih hrvatskih toplica. Takvi su aranžmani ljeti uglavnom i jeftiniji, a cijela će obitelj već nakon nekoliko prvih minuta uživanja zaboraviti da oko njih nije slana, nego bazenska klorirana voda. Onima koji su se već nauživali morskih radosti, ludu zabavu može donijeti posjet nekome od mjesta s ljekovitim blatom, kakva na jadranskoj obali nisu rijetkost.Igra lovice uz otežano gacanje kroz mulj ili gađanje tom ljekovitom smjesom priuštit će cijeloj obitelji sate i sate smijeha.

Panoramski let avionom ili balonom na vrući zrak

Premda ovo sigurno nije najjeftinija opcija, s obzirom na to da let balonom na vrući zrak za jednu osobu može stajati i do 1000 kuna, definitivno je jedna od najuzbudljivijih. Takva avantura svim će članovima obitelji ostati u doživotnome sjećanju.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.