Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Top 7 odredišta za proljetni obiteljski izlet

2 min čitanja Objavljeno: 06.4.2016.

Obiteljski izleti uvijek su pravo blago, no posebno su nam dragi oni proljetni, kada napokon možemo izaći iz kuće i prestati se verati jedni drugima po glavi u četiri zida toploga doma!

Imanje Don Kihot

Samo pet kilometara od Zagreba smjestilo se neobično imanje na kojemu i djeca i odrasli mogu jahati, igrati se vjedrima vode, roštiljati, bojati namještaj u prirodi, promatrati zvijezde ili se pridružiti nekoj od mnogih zabavnih igraonica udruge Don Kihot. Pronaći ćete ih u Sesvetama pored Zagreba, doći ćete na sat-dva i ostati cijeli dan.

Park-šuma Golubinjak

U srcu Gorskoga kotara skriva se Park-šuma Golubinjak. Najmlađe će oduševiti njezina Kraljica šume, jela stara 225 godina i visoka 37 metara. Možete je obgrliti jedino ako ste došli s cijelom obitelji jer joj opseg iznosi 441 centimetar! Zavirite u Medvjeđu špilju i Golubinju pećinu, doživite tri galerije pećine Lokvarke i prošetajte prekrasnom šumom.

Dvorac Trakošćan

Dvorac obitelji Drašković izvrsna je ideja za proljetni izlet. Za lijepa vremena tu je perivoj s uređenom park-šumom, umjetnim jezerom i poučnom stazom Vila koju i najmanji mogu obići na vlastiti pogon. Za dane kada se proljeće predomisli i pošalje kišu, uvijek je zanimljivo zaviriti u dom grofova Drašković koji je sagrađen još u 13. stoljeću.

Ogulin i okolica

gradu bajki ne moraju se pričati bajke, valja ga posjetiti i u njemu ostati, barem jedan vikend svake godine. I kada mu se tako neko vrijeme budete vraćali, otkrit ćete i njegovu predivnu okolicu – jezera, zamamne lokalne restorane, Klek i priče o vješticama, vlastelinstva u Dubovcu i čarobne šume u kojima se još uvijek može susresti pokoju kunu i zautaloga medu.

Rt Kamenjak

Rt Kamenjak najjužniji je dio istarskoga poluotoka i slovi kao najsunčanije mjesto Istre. Mali otoci, skrivene kamene plaže i izvrsne biciklističke staze čine ga savršenim za jednodnevni izlet iz Rijeke ili Istre u svako doba godine. Ako pak nemate sreće pa ste iz Zagreba, Varaždina ili Osijeka, jednostavno ćete na posjet Kamenjaku morati potrošiti dva dana. Ako ništa drugo, tako da na putu do njega stanete, odmorite se i možda zaplivate u Mošćeničkoj Dragi.

Nacionalni park Krka

Za Splićane, Šibenčane, Zadrane i Kninanje, ova prekrasna krška ljepotica nudi toliko više od impresivnih, slavnih slapova: oni koji su joj tako blizu da mogu svako malo do nje, poznaju sve njezine skrivene staze i duboke šume. Svi oni koji pak moraju do nje putovati, najprije neka pod kapima slapova potraže lekcije iz povijesti, a zatim otkriju tajne prirode.

Mauzolej Ivana Meštrovića i Sinj

Ne vode svi putevi iz Splita na otoke – zaputite se na jednodnevni izlet u njegovo zaleđe pa otkrijte Sinj bez alke i Otavice, rodni kraj kipara za kojega je slavni Auguste Rodin tvrdio da je najtelentiraniji na svijetu. Na Petrovu polju zavirite u Mauzolej Ivana Meštrovića.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.