Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Umorne i otečene noge

1 min čitanja Objavljeno: 10.8.2017.
Ovim možemo pomoći
HEPAN gel

Bol i napetost u stopalima i zglobovima, otečeni gležnjevi, grčevi u nogama… nisu rijetkost u ljetnim mjesecima. Na što oni upozoravaju i kako si pomoći?

Takve posljedice, osim što upućuju na to da ste možda zaista pogriješili pri odabiru cipela koje ste nosili taj dan ili pak preambiciozno zaključili kako vam je kondicija na mnogo višoj razini nego što u stvarnosti jest, upozoravaju i da potencijalno imate problema s venama, odnosno protokom krvi u organizmu. To se događa jer se vene proširuju pa je protok krvi prema srcu usporen, a cirkulacija slaba. Proširene vene ili variksi pojavljuju se kao genetski poremećaj ili posljedica disfunkcije zalistaka. Simptomi koji se pojavljuju na koži variraju od promjene boje kože, zadebljanja i upala, do rana, gnjojenja i vidno upaljenih područja.

Ovim možemo pomoći
HEPAN gel

Proširene vene ili variksi pojavljuju se kao genetski poremećaj ili posljedica disfunkcije zalistaka. Simptomi koji se pojavljuju na koži variraju od promjene boje kože, zadebljanja i upala, do rana, gnjojenja i vidno upaljenih područja.

Oni koji su već osvijestili da potencijalno imaj taj problem, znaju da se simptomi proširenih vena pojačavaju u ljetnim mjesecima, a novija istraživanja pokazuju da sve više mladih žena (ali i muškaraca) pati od proširenih vena. Na 22 tisuće ispitanica obuhvaćenih jednim francuskim istraživanjem, čak ih se 70 posto susrelo s nekim od problema koje izaziva pojava proširenih vena.

Kao prva pomoć, dok je problem tek u začetku, savjetuje se kompresijska terapija u svrhu koje su osmišljene posebne čarape, zatim smanjenje tjelesne težine te pojačana fizička aktivnost. No, ako je već došlo do vidljivijih i ozbiljnijih simptoma, u obližnjoj ljekarni potražite Hepan gel. To je lijek napravljen na bazi heparina, namijenjen saniranju upaljenog i bolnog područja vena. S obzirom na to da se može nabaviti bez recepta, potražite ga i na vrijeme primijenite kako biste izbjegli teže posljedice proširenih vena kao što su podljevi, upale i rane koje teško zacjeljuju.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.