Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Važnost večernje rutine temeljitog čišćenja lica

2 min čitanja Objavljeno: 11.10.2016.

Najvažnije je temeljito očistiti lice prije spavanja bez obzira na umor i težak dan iza nas. Rutina je važna za zdravo i lijepo lice.

Njega lica trebala bi postati jutarnja i večernja rutina za muškarce i žene. Ujutro zbog osvježavanja i skidanja sekreta, posebno oko kapaka, a uvečer zbog čišćenja prljavštine i masnoća s lica. Važno je očistiti pore kako bi koža tijekom noći disala i odmarala, te kako biste spriječili da nakupljene masnoće i prljavštine izazovu upale u obliku ružnih i neugodnih prištića. Čišćenjem lica ujedno i vlažite kožu, a to je iznimno važno za održavanje njezine elastičnosti te dugotrajnu ljepotu i zdrav izgled.

Šminka koja preko noći ostaje na kapcima i trepavicama može izazvati iritacije očiju, a maskara i lomljenje trepavica. Dekorativna kozmetika većinom sadrži vosak. Stoga ako ne skidate šminku redovito, doći će do začepljenja pora i stvaranja potkožnih prištića kojih se kasnije vrlo teško riješiti.

Danas su na tržištu dostupni različiti proizvodi za temeljito, ali i nježno, čišćenje lica, stoga ne postoji izgovor za zanemarivanje njege. Važno je odabrati proizvode primjerene vašem tipu kože te pripaziti na sastojke i materijale, primjerice raznih krpica i ručnika za brisanje, koji mogu izazvati alergijske reakcije. Postoje i putna pakiranja gotovo svih kozmetičkih proizvoda, ponajprije različitih vlažnih maramica i micelarnih vodica.

Prije spavanja važno je temeljito skinuti šminku. Ako to ne činite, vašem licu prijete različiti neugodni problemi. Šminka koja preko noći ostaje na kapcima i trepavicama može izazvati iritacije očiju, a maskara i lomljenje trepavica. Dekorativna kozmetika većinom sadrži vosak. Ako ne skidate šminku redovito, doći će do začepljenja pora i stvaranja potkožnih prištića kojih se kasnije vrlo teško riješiti.

Ujedno, šminka privlači slobodne radikale, koji dovode do propadanja kolagena u koži i bržega starenja kože. Razni sastojci u dekorativnoj kozmetici često isušuju kožu, u prvome redu ruževi, stoga je zbog zaštite kože od isušivanja i raznih iritacija izazvanih suhom kožom također preporučljivo prije spavanja skinuti svu šminku.

Zdravo i lijepo lice često ne zahtijeva velik trud, ali mora biti konstantan i predan. Redovito čistite lice prije spavanja kako bi se tijekom noći odmorilo i ujutro zablistalo.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.