Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Zumba – plesom do idealne figure

2 min čitanja Objavljeno: 17.4.2014.

Ovim novim, vrlo popularnim i zabavnim načinom vježbanja smanjuje se potkožno masno tkivo, jača se muskulatura, poboljšava koordinacija, ali i raspoloženje. Upoznajte se sa zumbom!

Zumba, novi popularni fitness program, do SAD-a je došao iz Kolumbije i odmah stekao popularnost jer učinkovito vježbanje čini zabavnim i opuštenim. Kombinirajući brze i spore ritmove popularne glazbe različitih žanrova, zumba spaja kvalitetne vježbe s elementima sambe, rumbe, salse, hip-hopa i ostalih plesova. Konačni proizvod je spoj dinamične vježbe i elemenata latinoameričkih plesova, zbog kojeg se više osjećate kao da ste na dobrom tulumu umjesto u dosadnoj teretani.

Kako se radi o brzom i ritmičkog plesu, jednostavnim i zavodljivim plesnim koracima zumba omogućava efektivno trošenje kalorija i formiranje cijelog tijela. U prosjeku, jedan sat pomaže da izgubite od 500 do 800 kalorija. Ples djeluje na sve skupine mišića, smanjuje potkožno masno tkivo, oblikuje i učvršćuje noge, stražnjicu, trbušne mišiće, ruke, ramena i leđa, a i pozitivno utječe na kardiovaskularni i respiratorni sustav.

Ples djeluje na sve skupine mišića, smanjenjuje potkožno masno tkivo, oblikuje i učvršćuje noge, stražnjicu, trbušne mišiće, ruke, ramena i leđa…

Sat zumba fitnessa traje 55 minuta. Započinje zagrijavanjem gdje se koriste osnovni koraci iz različitih plesova. Slijedi dio tijekom kojeg se postepeno različitim kombinacijama osnovnih koraka i ritmova podiže intenzitet vježbanja te prelazi iz jedne vrste plesa u drugu. Nakon „kardio“ dijela slijedi tzv. cool down (smirivanje intenziteta) te istezanje ili vježbe snage. Još jedna zanimljivost – u zumbi, naime, nema koreografije. Najbitnije je zapamtiti osnovne korake, kojih nema puno, te pustiti da sama glazba vodi svojim ritmovima. Na svaku pojedinu melodiju izvodi se nekoliko koraka koji se izmjenjuju ovisno o samoj pjesmi i refrenu, pa plesači sami osjete kad nastupa promjena koraka, a oni koji duže dolaze već znaju i na pojedine pjesme otplesati cijelu kombinaciju.

Naime, uz skladno tijelo i dobru kondiciju, glavni cilj zumbe je upravo zabava. Zabavni ritmovi, jednostavni plesni koraci i vesela atmosfera ljudima stvaraju želju da dolaze na treninge, da budu uporni i vježbaju u kontinuitetu. Usto, zumba je namijenjena svim dobnim skupinama bez obzira na plesno iskustvo, kondiciju ili spol.

Ukratko, zumba je fitness program koji na vrlo zabavan i učinkovit način kombinira plesne pokrete, kojima se učvršćuje i oblikuje tijelo te postiže izvrsna forma. Isprobajte i vi!

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.