Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Grlo

Zdravlje grla

U svojoj paleti prirodnih proizvoda za rješavanje ORL problema, JGL nudi i proizvode Aqua Maris za grlo i uho na bazi najčišće morske vode iz Jadrana.

Proizvodi za grlo

Inovaciju u ovom segmentu posebno predstavlja proizvod za grlo Aqua Maris Propolis u kojemu smo uspješno spojili morsku vodu s propolisom te potrošaču pružili prirodno rješenje za upaljeno i nadraženo grlo i ždrijelo.

Osjećaj suhoće u ustima nastaje zbog nedovoljne količine sline u usnoj šupljini, često uslijed disanja na usta kad je nos začepljen, što posljedično može dovesti i do upale grla. Uzrok suhoće može biti i poremećena funkcija žlijezda slinovnica.

Zadah iz usta neugodna je tema.

Njegov je najčešći uzrok nakupljanje ostataka hrane među zubima i odumrlih stanica na jeziku zbog neadekvatne higijene usne šupljine ili nedovoljnog izlučivanja sline. Pušenje, konzumiranje alkohola i začinjene hrane dodatno pogoršavaju stanje.

U akutnim upalama dominantan je simptom bol u grlu pojačana gutanjem, a uzrokuju je bakterije ili virusi. U kroničnim je stanjima bol manje intenzivna, ali dugotrajno prisutna, često praćena suhim, nadražajnim kašljem. Najčešće je povezana s kroničnom opstrukcijom nosa, suhim zrakom, izloženosti prašini ili je povezana s upalama u susjednim organima, primjerice paranazalnim sinusima.

Upalu usne šupljine mogu izazvati toplinski ili mehanički podražaji nastali unošenjem vruće ili krute hrane.

Upalu mogu uzrokovati i patogeni mikroorganizmi, bakterije ili virusi. Žarenje, pojačano izlučivanje sline, pojava afti ili sitnih ulkusa neki su od simptoma koji prate takvu upalu.

Naša rješenja

Pogledajte čime vam možemo pomoći i saznajte više o svakom proizvodu!

Pogledajte popis

Bolesti grla

Upale krajnika i ždrijela vrlo su česta oboljenja.

Pročitajte više

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.