Zdravlje uha
Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

JGL obitelj Novosti JGL MUZEJ FARMACIJE
Uho

Zdravlje uha

Uho je složen organ koji osim sluha osigurava i ravnotežu. Dijeli se na vanjsko, srednje i unutarnje uho.

Proizvodi za uho

Vanjsko uho čine uška i zvukovod. Oni dovode zvuk do srednjeg uha. Uška skuplja zvukove iz okoline i zvučne valove usmjerava prema zvukovodu. Unutarnje se uho zbog svog izgleda naziva i labirintom.

Dlačice, osjetljiva koža i zavijena struktura sprječavaju ulaz stranih tijela u zvukovod. Žlijezde luče ušnu smolu (cerumen) koja prekriva kožu zvukovoda i također ima zaštitnu ulogu. Ušna smola izlazi iz zvukovoda. Zbog svoje žućkasto-smeđe boje nije ugodna oku i uvriježeno je čistiti je štapićima za uho. Takvim se načinom higijene ušna smola utiskuje prema natrag, formira se ceruminalni čep i dolazi do začepljenja zvukovoda sasušenim cerumenom.

 

Ovakvoj neugodnoj pojavi naročito su sklone osobe koje rade u prašini, osobe koje nose slušna pomagala, starije osobe, kao i djeca zbog česte igre u pijesku, na zemlji ili u prašini.

Izotonizirana morska voda umanjuje mogućnost stvaranja ceruminalnog čepa, olakšava njegovo odstranjivanje i ne oštećuje nježnu kožu zvukovoda, stoga je preporučljivo koristiti je za svakodnevnu higijenu uha.

Naša rješenja

Pogledajte čime vam možemo pomoći i saznajte više o svakom proizvodu!

Pogledajte popis

Bolesti uha

Akutna upala srednjeg uha jedna je od najčešćih dijagnoza u dječjoj dobi.

Pročitajte više

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.