JGL nagradio ošišane Riječane
Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

JGL obitelj Novosti JGL MUZEJ FARMACIJE

JGL nagradio ošišane Riječane

1 min čitanja Objavljeno: 07.4.2012.

Humanitarnu akciju “Karavana, šišanjem uz njih” organizira Udruga Hrabro dijete koja okuplja djecu oboljelu od malignih bolesti i njihove roditelje. Akcija se provodi diljem Hrvatske, a početkom srpnja održana je i u Rijeci. Hvalevrijednom inicijativom šišanja na glavnim gradskim trgovima želi se ukazati na probleme obitelji s djecom oboljelom od malignih bolesti, prikupiti sredstva, ali i podržati djecu koja tijekom liječenja ostanu bez kose.

Riječku akciju tijekom koje je dvadesetak frizerki na Korzu šišalo prolaznike i prikupljalo dobrovoljne priloge podržao je i JGL osiguravši poklone svima koji se ošišaju na “nulericu”. Među brojnim građanima koji su dobrovoljno odlučili sjesti na stolac i prepustiti se vještim frizerskim rukama bio je i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, ujedno prvi hrvatski gradonačelnik ošišan u ovoj akciji.

“Svašta sam radio, ali da mi je netko rekao da ću se nasred Korza šišati, ne bih mu povjerovao. Usto, radi se o doista hvalevrijednoj namjeni i vrlo originalnoj ideji – komentirao je Obersnel dok mu je frizerka skraćivala kosu.”

Bolest uzrokuje traume i poteškoće u životu djece i obitelji pa je Udruga i osnovana radi ohrabrivanja djece i roditelja te da im pomogne financijski i duhovno. Sve su naše akcije podređene jednom cilju, ozdravljenju naše djece. Osnovani smo i s namjerom podizanja svijesti javnosti te boljeg razumijevanja poteškoća s kojima se susreću djeca oboljela od raka i njihove obitelji – kazala je predsjednica Udruge Jasminka Žužić ističući kako roditelji pritom očekuju potporu vlasti i poslodavaca. Akcija je dosad provedena u Zagrebu i Varaždinu, a nakon Rijeke provest će se i u Puli, Zadru, Šibeniku, Splitu, Dubrovniku, Karlovcu, Osijeku, Slavonskom Brodu, Županji, ali i u inozemstvu.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.