Carbomed

Aktivni medicinski ugljen najjači je apsorbent prirodnog podrijetla s velikom sposobnošću vezivanja raznih toksina i štetnih tvari.

Carbomed

Informacije o proizvodu

Aktivni medicinski ugljen najjači je apsorbent prirodnog podrijetla s velikom sposobnošću vezivanja raznih toksina i štetnih tvari. Djeluje tako što na svoju površinu privlači i zadržava plinove u probavnom sustavu te otrovne tvari koje stvaraju uzročnici proljeva. Na taj način pomaže u njihovu odstranjenju iz organizma. Koristi se kod proljeva i nadutosti, u tabletama ili granulama.

Naša rješenja

Carbomed tablete

Carbomed tablete

Tablete se uzimaju protiv proljeva i nadutosti. Djeluju tako da apsorbiraju toksine mikroorganizama i plinove u probavnom sustavu, ali pritom ne neutraliziraju želučanu kiselinu.

Saznaj više
Carbomed granule

Carbomed granule

Granule se uzimaju protiv proljeva i nadutosti, kod akutnog trovanja oralno unesenog lijeka ili otrova i trovanja hranom. Djeluju tako da apsorbiraju toksine mikroorganizama i plinove u probavnom sustavu, ali pritom ne neutraliziraju želučanu kiselinu.

Saznaj više

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.


Moje zdravlje

Proljev

Proljev

Proljev ili dijareju najčešće uzrokuje poremećena ravnoteža crijevne mikroflore, odnosno povećanje broja patogenih mikroorganizama kao što su rotavirusi i bakterije poput Clostridium difficile. U slučaju akutnog proljeva terapija traje nekoliko dana, a kod kroničnog najmanje 3 tjedna. Ovo je česta smetnja i uglavnom nije opasna po zdravlje, ali može stvoriti neugodnosti ako se ne adresira pravoremeno.

Saznaj više
Gastroezofagealna refluksna bolest

Gastroezofagealna refluksna bolest

GERB se najčešće se javlja zbog poremećaja funkcije donjeg sfinktera jednjaka, mišića koji zatvara donji dio jednjaka i sprječava vraćanje želučanog sadržaja u jednjak, usta i dišne putove. Djelovanje želučanih kiselina nadražuje jednjak, usta i dišne puteve što dovodi do pojave tegoba kod bolesnika koje mogu narušiti kvalitetu života.

Saznaj više
Infekcija bakterijom Helicobacter pylori

Infekcija bakterijom Helicobacter pylori

H. pylori spiralna je bakterija koja se može naći na sluznici čovjekova želuca i koja je najčešći uzrok gastritisa, kronične upalne reakcije želuca. Infekcija počinje ulaskom bakterije u probavni sustav, a ako se ne liječi, infekcija u većine bolesnika traje doživotno.

Saznaj više
Ulkusna bolest

Ulkusna bolest

Peptički ulkus ili čir ozljeda je stijenki želuca, dvanaesnika ili jednjaka koja nastaje agresivnim djelovanjem želučanih sokova. Tipičan simptom koji upućuje na postojanje ulkusne bolesti je bol koja se javlja neposredno nakon jela (kod želuca) ili nekoliko sati nakon jela (kod dvanaesnika).

Saznaj više

Iz JGL Obitelji

Vrijeme čitanja: 3 min

Što trebate znati o probavnim problemima u trudnoći

Pročitaj više
Vrijeme čitanja: 1 min

Koliko je zdravlje crijevne mikroflore važno u očuvanju zdravlja?

Pročitaj više
Vrijeme čitanja: 2 min

Prehrana i proljev: što jesti, a što izbjegavati?

Pročitaj više
Vrijeme čitanja: 2 min

Namirnice koje trebate izbjegavati ako idete na put

Pročitaj više

JGL Family
Saznaj više na jglobitelj.hr

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.