Informacije o proizvodu

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

carbo activatus
gastroenterologija
50 g granula u smeđoj staklenoj bočici s plastičnim (PP) zatvaračem i plastičnim (PE) podmetačem ispod zatvarača.
Obavezno se obratite Vašem liječniku ako se ne osjećate bolje ili ako se osjećate lošije nakon 4-7 dana.
Aktivirani medicinski ugljen djeluje tako što na svoju površinu privlači i zadržava plinove u probavnom sustavu te otrovne tvari koje stvaraju uzročnici proljeva. Na taj način pomaže se njihovo odstranjenje iz organizma.
Obratite se Vašem liječniku ili ljekarniku prije nego uzmete Carbomed tablete. Tijekom primjene suspenzije Carbomed tableta potrebno je paziti da ne dođe do udisanja čestica aktiviranog ugljena. Osoba kojoj dajemo ovaj lijek mora biti pri svijesti. Dugotrajno liječenje aktiviranim medicinskim ugljenom može izazvati probavne poremećaje zbog vezanja enzima i vitamina iz hrane. Carbomed boji stolicu u crno što je medicinski beznačajno.

Obavijestite Vašeg liječnika ili ljekarnika ako uzimate, nedavno ste uzeli ili biste mogli uzeti bilo koje druge lijekove. Aktivirani medicinski ugljen smanjuje učinak većine istodobno oralno primijenjenih lijekova.

Ženama koje primjenjuju oralne kontraceptive preporučuje se primjena drugih oblika kontracepcije za vrijeme uzimanja Carbomed tableta.
Aktivirani medicinski ugljen, laktoza hidrat, magnezijev stearat, saharoza.
Uvijek uzmite ovaj lijek točno onako kako je opisano u uputi ili kako Vam je rekao Vaš liječnik ili ljekarnik.

Granule je potrebno razmutiti u čaši (200 ml) vode ili čaja. Lijek se ne smije koristiti s mlijekom. Suspenzija se nakon pripreme uzima kroz usta.

Aktivirani medicinski ugljen u slučaju proljeva treba uzimati tako dugo dok se stolica ne normalizira, ali najdulje 4 dana. U slučaju nadutosti može se uzimati do 7 dana.

Moje zdravlje

Proljev

Proljev

Proljev ili dijareju najčešće uzrokuje poremećena ravnoteža crijevne mikroflore, odnosno povećanje broja patogenih mikroorganizama kao što su rotavirusi i bakterije poput Clostridium difficile. U slučaju akutnog proljeva terapija traje nekoliko dana, a kod kroničnog najmanje 3 tjedna. Ovo je česta smetnja i uglavnom nije opasna po zdravlje, ali može stvoriti neugodnosti ako se ne adresira pravoremeno.

Saznaj više
Gastroezofagealna refluksna bolest

Gastroezofagealna refluksna bolest

GERB se najčešće se javlja zbog poremećaja funkcije donjeg sfinktera jednjaka, mišića koji zatvara donji dio jednjaka i sprječava vraćanje želučanog sadržaja u jednjak, usta i dišne putove. Djelovanje želučanih kiselina nadražuje jednjak, usta i dišne puteve što dovodi do pojave tegoba kod bolesnika koje mogu narušiti kvalitetu života.

Saznaj više
Infekcija bakterijom Helicobacter pylori

Infekcija bakterijom Helicobacter pylori

H. pylori spiralna je bakterija koja se može naći na sluznici čovjekova želuca i koja je najčešći uzrok gastritisa, kronične upalne reakcije želuca. Infekcija počinje ulaskom bakterije u probavni sustav, a ako se ne liječi, infekcija u većine bolesnika traje doživotno.

Saznaj više
Ulkusna bolest

Ulkusna bolest

Peptički ulkus ili čir ozljeda je stijenki želuca, dvanaesnika ili jednjaka koja nastaje agresivnim djelovanjem želučanih sokova. Tipičan simptom koji upućuje na postojanje ulkusne bolesti je bol koja se javlja neposredno nakon jela (kod želuca) ili nekoliko sati nakon jela (kod dvanaesnika).

Saznaj više

Iz JGL Obitelji

Vrijeme čitanja: 3 min

Što trebate znati o probavnim problemima u trudnoći

Pročitaj više
Vrijeme čitanja: 1 min

Koliko je zdravlje crijevne mikroflore važno u očuvanju zdravlja?

Pročitaj više
Vrijeme čitanja: 2 min

Prehrana i proljev: što jesti, a što izbjegavati?

Pročitaj više
Vrijeme čitanja: 2 min

Namirnice koje trebate izbjegavati ako idete na put

Pročitaj više

JGL Family
Saznaj više na jglobitelj.hr

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.