JGL podržao projekt društva Paks “More je živo”
Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

JGL obitelj Novosti JGL MUZEJ FARMACIJE

JGL podržao projekt društva Paks “More je živo”

1 min čitanja Objavljeno: 27.5.2011.

Obzirom da je JGL u svom poslovanju usko povezan s ljekovitošću čiste, prirodne morske vode Jadrana ovih je dana pokrenuta značajna akcija za čišćenje plaža Kvarnera i kvarnerskog zaljeva, s ciljem edukacije o potrebi očuvanja i zaštite jadranskog podmorja.

Krajem ove školske godine i početkom iduće u nekoliko osnovnih škola i vrtića u Rijeci i Kvarnerskom zaljevu održat će se naime edukacijski projekt pod nazivom “Edukacija djece o potrebi očuvanja i zaštite jadranskog podmorja” uz radionice “More je živo”.

Ekološke radionice će voditi članovi društva za ekološka istraživanja Paks, a uz podršku JGL-a. Radi se o dugoročnom projektu na nacionalnoj razini koji će kroz niz godina pomoći u edukaciji mladih i njihovom osvještavanju da smo pomorska zemlja, da naše more nama nosi mnogo benefita i da ga trebamo čuvati.

Projekt sufinanciraju i podržavaju također Ministarstvo kulture, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, kao i Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva. Do sada su članovi Društva radionicu organizirali u Dubrovniku, na Lastovu, na Braču, na Visu, na Korčuli, u Samoboru i u Zagrebu, a 2004. godine su svoj način educiranja djece uspješno prezentirali na međunarodnom kongresu “Mladi i Mediteran” u Nici u Francuskoj gdje su također dobili i puno novih ideja od kolega iz drugih mediteranskih zemalja.

Nakon što je prošloga tjedna u Osnovnoj školi Pećine održano prvo predavanje te upoznavanje mališana s najčešćim biljnim i životinjskim vrstama priobalnih staništa Jadrana, u petak, 27. svibnja, provedena je akcija na pećinskoj plaži Sablićevo, u kojoj su osim znatiželjnih osnovnoškolaca sudjelovali morski biolozi i geolozi, te iskusni ronioci. Foto prikaz donosimo u nastavku.

Edukativna knjižica “More je živo”

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.