JGL primjer partnera akademske zajednice
Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

JGL obitelj Novosti JGL MUZEJ FARMACIJE

JGL primjer partnera akademske zajednice

1 min čitanja Objavljeno: 27.10.2015.

U sklopu Poslovnog uzleta grada Rijeke održana je zanimljiva panel-diskusija “Istraživačka infrastruktura – koraci poslije” na kojoj su panelisti naglasili važnost ulaganja u sveučilišnu infrastrukturu te neophodnost suradnje akademske zajednice i gospodarstva. U ime JGL-a, u diskusiji je sudjelovala Dorotea Pernjak, mag.pharm., Direktorica istraživanja i razvoja napominjući kako Hrvatska nema dobru suradnju znanstvene zajednice i industrije te kako bismo trebali potražiti uzor u naprednim europskim zemljama gdje se već u fazi upisa na fakultete određuje smjer i povezivanje s gospodarstvom i industrijom.

“Naša je kvalitetna suradnja s biotehnologijom u Rijeci hvalevrijedna. JGL je zvijezda ovog područja, ne samo lokalno već i regionalno i mi smo industrijski partner akademskoj zajednici. Farmacija je važna za razvoj, iako smo mali, možemo biti ponosni na našu farmaceutsku industriju i njezinu povijest i znanja koja su se tu stvorila i iz središnje regije proširila na ostale. Razmjena znanja i iskustava je važna, cijenjena sveučilišna i znanstvena znanja trebaju se primijeniti u praksi. Razvoj proizvoda traje 3 – 5 godina, a naša suradnja u centru kompetencija može skratiti to razdoblje zbog specifičnih znanja”, poručila je Pernjak.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.