Obilježili smo Svjetski dan zdravlja širom županije
Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

JGL obitelj Novosti JGL MUZEJ FARMACIJE

Obilježili smo Svjetski dan zdravlja širom županije

1 min čitanja Objavljeno: 08.4.2013.

U suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije te pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke, JGL je od 2. do 6. travnja širom županije obilježio ovogodišnji Svjetski dan zdravlja.

S ciljem podizanja zdravstvene osviještenosti stanovništva i stvaranja zajedničke pozitivne energije za zdravlje pod motom “Svi za zdravlje, zdravlje za sve” ove smo godine Svjetski dan zdravlja obilježili kao Tjedan zdravlja - javnozdravstvenim aktivnostima u ispostavama i centrima NZZJZ PGŽ-a od 2. do 5. travnja te završnom javnozdravstvenom akcijom na Korzu 6. travnja 2013.

Na završnoj manifestaciji na centralnoj riječkoj šetnici i Gatu Karoline riječke održan je niz aktivnosti koje promiču zdrav život, poput važnosti zdrave prehrane, preventivnih pregleda i sporta i to od strane polaznika jedriličarskog kluba “3. maj”, riječkih mažoretkinja i umirovljenika  te djevojaka iz klubova “Gym dance i “Zumba”.

Prolaznici su na Korzu mogli konzumirati zdrave obroke voća, a u sklopu preventivne akcije zainteresiranima se mjerila i visina krvnog te očnog tlaka, kao i šećera u krvi. Aktivnosti su održane i u gradovima i općinama PGŽ-a – Opatiji, Crikvenici, Krku, Delnicama, Cresu, Kostreni i Viškovu, pa je  izmjeren tlak približno 500 ljudi, podijeljeno je oko 2500 edukativnih brošura, 2500 letaka te nekoliko stotina uzoraka naših proizvoda.

Ove je godine Svjetski dan zdravlja bio posvećen borbi protiv povišenog krvnog tlaka ili hipertenzije, od koje u svijetu boluje svaka treća osoba, odnosno milijardu ljudi starijih od 20 godina.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.