Podrška u borbi protiv celijakije
Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

JGL obitelj Novosti JGL MUZEJ FARMACIJE

Podrška u borbi protiv celijakije

1 min čitanja Objavljeno: 10.6.2015.

Podržali smo Udrugu oboljelih od celijakije Primorsko-goranske županije koja provodi višegodišnji projekt edukacije i informiranja oboljelih i šire javnosti o celijakiji. Celijakija je doživotna autoimuna bolest koja unosom glutena u organizam oštećuje tanko crijevo, što uzrokuje propadanje cijelog organskog sustava, u konačnici sa smrtnom posljedicom, ako oboljeli ne provodi strogu bezglutensku dijetu koja je njegov jedini lijek!

Udruga oboljelih od celijakije djeluje preko dvadeset punih godina, a osnovne aktivnosti su: edukacije i informiranja oboljelih i šire javnosti, praćenja zdravstvenog stanja oboljelih u suradnji sa specijalistima gastroenterolozima, sudjelovanje u mnogim stručnim medicinskim projektima koji doprinose istraživanju bolesti i unapređenju kvalitete života, kao i testiranje industrijskih namirnica na prisustvo glutena.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.