U Osijeku otvorena Bolnica za medvjediće
Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

JGL obitelj Novosti JGL MUZEJ FARMACIJE

U Osijeku otvorena Bolnica za medvjediće

1 min čitanja Objavljeno: 01.6.2012.

ProjektBolnica za medvjedićeveć godinama vode studentske udruge EMSA (Europska medicinska studentska asocijacija) i SSHLZ (Studentska sekcija Hrvatskog liječničkog zbora) koje djeluju pri Medicinskom fakultetu Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, a održan je 1. lipnja 2012. godine na osječkom trgu Ante Starčevića.

Cilj je ove tradicionalne inicijative umanjiti strah djece od bijele kute prilagođenom simulacijom posjeta liječničkoj ambulanti. Događanje je ovoga puta posjetilo šestotinjak djece u dobi od 2 do 12 godina u društvu svojih plišanih igračaka. Djeca su najprije bila smještena u čekaonicu gdje su ih zabavljali volonteri Crvenog križa Osijek i naše maskote, Meralys i Bubamara, a potom su mali pacijenti upućeni u ambulante gdje su ih dočekali studenti medicine koji su predstavljali doktore za njihove bolesne igračkice.

Nakon pregleda djeca su s receptom Meralysa ili Normije otišla u ljekarnu gdje su preuzela darove sponzora, a za nagradu su dobili JGL-ove diplome za hrabrost.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.