Dolvinol – novost u JGL-ovom portfelju bezreceptnih lijekova
Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

JGL obitelj Novosti JGL MUZEJ FARMACIJE

Dolvinol – novost u JGL-ovom portfelju bezreceptnih lijekova

1 min čitanja Objavljeno: 28.2.2016.

JGL-ov portfelj bezreceptnih lijekova obogaćen je još jednim predstavnikom proizvoda za prehladu i gripu, Dolvinolom – poznatom kombinacijom acetilsalicilatne kiseline (500 mg) i vitamina C (300 mg), i to u obliku šumećeg praška u 10 vrećica po pakiranju.

Dolvinol se koristi pri snižavanju vrućice povezane s gripom i prehladom, kao i pri simptomatskom ublažavanju boli različitog podrijetla (glavobolja, zubobolja, grlobolja, dismenoreja, bolovi u mišićima).

Preporučeno doziranje za odrasle i djecu stariju od 16 godina jest 3 x 1 – 2 vrećice nakon 4 do 8 sati, a maksimalna dnevna doza jest 6 vrećica. Lijek uzimati nakon obroka, treba otopiti sadržaj jedne vrećice u pola čaše (1 dcl) mlake vode, promiješati i popiti.

Dolvinol se izdaje u ljekarnama bez recepta.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.