Europska unija, zajedno do fondova EU

Naziv projekta: Rino sprej
Prijavitelj: Jadran-Galenski laboratorij d.d.
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Kratki opis projekta

JADRAN – GALENSKI LABORATORIJ (JGL) je osnovan 1991. godine kao prvo u potpunosti privatno farmaceutsko dioničko društvo u Hrvatskoj.

Društvo se 2020. godine prijavilo na javni poziv Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta „Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja – faza II“ s projektom „RINO SPREJ“.

JGL d.d. je kao Korisnik sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj u kolovozu 2020. godine, u partnerstvu s Centrom za proteomiku Medicinskog fakulteta u Rijeci (MEDRI), započeo provedbu Projekta. JGL će s Centrom za proteomiku MEDRI-ja, kroz istraživačko razvojne aktivnosti, razviti proizvod koji će utjecati na poboljšanje zdravlja i kvalitete života ljudi, rasterećenje zdravstvenog sustava te smanjenje gubitaka uzrokovanih izostancima s posla.

Ciljevi i očekivani rezultati projekta

Cilj Projekta je kroz ulaganje u aktivnosti istraživanja i razvoja i u suradnji sa znanstveno istraživačkom institucijom razviti inovativni proizvod RINO SPREJ.

RINO SPREJ predstavlja iskorak u području farmaceutske industrije koji se temelji na djelatnoj tvari i formulaciji učinka, a njegovo će ljekovito djelovanje kroz inovativni oblik primjene smanjiti simptome i progresiju prehlade uzrokovane rinovirusom.

Projekt će rezultirati razvojem i proizvodnjom nove generacije medicinskog pripravka čije će ljekovito djelovanje, ostvareno putem inovativnog sastava i oblika primjene, reducirati simptome i tijek prehlade uzrokovane rinovirusima, te na taj način poboljšati zdravlje i kvalitetu života ljudi, rasteretiti zdravstveni sustav te smanjiti gubitke uzrokovane izostancima s posla.

RINO SPREJ će na kraju projekta biti u TRL fazi 6, a omogućiti će JGL-u povećanje prihoda od prodaje i izvoza te nova zapošljavanja.

Ukupna vrijednost projekta (u HRK): 34.917.688,15

Ukupni prihvatljivi troškovi (u HRK): 29.006.742,60

Iznos koji sufinancira EU (u HRK): 13.870.898,97

Razdoblje provedbe projekta (od- do): 17.08.2020. do 17.08.2023.

Kontakt osoba za više informacija: Maša Safundžić Kučuk
e-mail: [email protected] tel: +385 (0)51 660 700

Više informacija na: https://strukturnifondovi.hr/ 

Više o operativnom programu Konkurentnost i kohezija: https://strukturnifondovi.hr/eu-fondovi/esi-fondovi-2014-2020/op-konkurentnost-i-kohezija/

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj publikacije/materijala isključiva je odgovornost JGL d.d.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.