Rino sprej
Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

JGL obitelj Novosti JGL MUZEJ FARMACIJE

Rino sprej

EUROPSKA UNIJA, Zajedno do fondova EU

Naziv projekta: Rino sprej
Prijavitelj: Jadran-Galenski laboratorij d.d.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Europski fondovi

     

 

 

KRATKI OPIS PROJEKTA

 

JADRAN – GALENSKI LABORATORIJ (JGL) je osnovan 1991. godine kao prvo u potpunosti privatno farmaceutsko dioničko društvo u Hrvatskoj.

 

Društvo se 2020. godine prijavilo na javni poziv Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta „Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja – faza II“ s projektom „RINO SPREJ“.

 

JGL d.d. je kao Korisnik sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj u kolovozu 2020. godine, u partnerstvu s Centrom za proteomiku Medicinskog fakulteta u Rijeci (MEDRI), započeo provedbu Projekta. JGL će s Centrom za proteomiku MEDRI-ja, kroz istraživačko razvojne aktivnosti, razviti proizvod koji će utjecati na poboljšanje zdravlja i kvalitete života ljudi, rasterećenje zdravstvenog sustava te smanjenje gubitaka uzrokovanih izostancima s posla.

 

 

Ciljevi i očekivani rezultati projekta:

 

Cilj Projekta je kroz ulaganje u aktivnosti istraživanja i razvoja i u suradnji sa znanstveno istraživačkom institucijom razviti inovativni proizvod RINO SPREJ.

 

RINO SPREJ predstavlja iskorak u području farmaceutske industrije koji se temelji na djelatnoj tvari i formulaciji učinka, a njegovo će ljekovito djelovanje kroz inovativni oblik primjene smanjiti simptome i progresiju prehlade uzrokovane rinovirusom.

 

Projekt će rezultirati razvojem i proizvodnjom nove generacije medicinskog pripravka čije će ljekovito djelovanje, ostvareno putem inovativnog sastava i oblika primjene, reducirati simptome i tijek prehlade uzrokovane rinovirusima, te na taj način poboljšati zdravlje i kvalitetu života ljudi, rasteretiti zdravstveni sustav te smanjiti gubitke uzrokovane izostancima s posla.

 

RINO SPREJ će na kraju projekta biti u TRL fazi 6, a omogućiti će JGL-u povećanje prihoda od prodaje i izvoza te nova zapošljavanja.

 

Ukupna vrijednost projekta (u HRK): 34.917.688,15

Ukupni prihvatljivi troškovi (u HRK): 29.006.742,60

Iznos koji sufinancira EU (u HRK): 13.870.898,97

Razdoblje provedbe projekta (od- do): 17.08.2020. do 17.08.2023.

Kontakt osoba za više informacija:         Maša Safundžić Kučuk

e-mail: [email protected]

tel: +385 (0)51 660 700

Više informacija na: http://www.strukturnifondovi.hr/

Više o operativnom programu Konkurentnost i kohezija:

https://strukturnifondovi.hr/eu-fondovi/esi-fondovi-2014-2020/op-konkurentnost-i-kohezija/

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

 

Sadržaj publikacije/materijala isključiva je odgovornost JGL d.d.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.