Fond za zaštitu okoliša JGL-u dodijelio 2,5 milijuna kuna
Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

JGL obitelj Novosti JGL MUZEJ FARMACIJE

Fond za zaštitu okoliša JGL-u dodijelio 2,5 milijuna kuna

1 min čitanja Objavljeno: 18.6.2018.

Mate Poropat, direktor za farmaceutsko-tehničke operacije JGL-a potpisao je u ime kompanije s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Ugovor o dodjeli besplatnih sredstava u sklopu poziva „Povećanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije u proizvodnim industrijama“.

Ugovor koji obuhvaća četiri projekta povećanja energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije vrijedan je ukupno 4,02 milijuna kuna, a JGL-u su dodijeljena sredstva u iznosu 2,51 milijuna kuna koja pokrivaju 63 posto ukupne vrijednosti projektnog prijedloga.

U povodu svečanog potpisivanja, održanog u sjedištu Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Poropat koji je i voditelj projekta, zahvalio se Fondu koji je pratio i prethodna ulaganja JGL-a u povećanje energetske učinkovitosti u proizvodnji: „Naša kompanija kontinuirano radi na unaprjeđenju energetske učinkovitosti u proizvodnji i cjelokupnom poslovanju što je Fond prepoznao i podržao. Pridržavanje najviših standarda zaštite okoliša obveza je svake organizacije, a JGL-u koji je duboko utkan u život zajednice u Rijeci, to je dio kompanijskog DNA“.

JGL će odobrenim sredstvima realizirati četiri projekta. Prvi je izgradnja nove fotonaponske elektrane za vlastitu potrošnju, snage 180 kW, na krovu objekta u pogonu kompleksa Pharma Valley. Izravnom pretvorbom sunčeve energije u električnu kompanija će ovom investicijom štedjeti 218 tisuća kWh godišnje, te istovremeno smanjiti emisije CO2 u minimalnom iznosu od 44,5 tone godišnje.

Drugi je vezan uz sanaciju krova skladišta ulaznih materijala na lokaciji Svilno 1, s ciljem postizanja veće energetske učinkovitosti, odnosno održavanja temperaturnih uvjeta u prostorima ugradnjom nove krovne izolacije.

Slijedi projekt zamjene rashladnika sterilnih otopina s novim, energetski učinkovitijim. Četvrti projekt vezuje se uz pripremu tople vode u odjelu sterilnih i nesterilnih otopina kojim će se povećati kapaciteti i ubrzati tehnološki procesi, a primarni izvor grijanja bit će toplinska pumpa, uz solarne kolektore.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dodijelio je ukupna sredstva u iznosu od 269 milijuna HRK za projekte 77 hrvatskih kompanija.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.