Jadransko more među dva najčišća u Europi
Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

JGL obitelj Novosti JGL MUZEJ FARMACIJE

Jadransko more među dva najčišća u Europi

1 min čitanja Objavljeno: 03.7.2012.

Prema najnovijem ispitivanju koje je provela Europska komisija za ispitivanje kakvoće mora, naše se more ponovno nalazi na prestižnom drugom mjestu najčišćih mora u Europi. Među više od 22 000 ispitanih kupališnih voda (27 zemalja članica EU-a, uz Hrvatsku, Crnu Goru i Švicarsku), naše su se našle u samom vrhu ljestvice – odmah nakon ciparskih!

S obzirom na to da Jadransko more sadrži više od 80 esencijalnih minerala i oligoelemenata, uključujući one pozitivnog učinka na nosnu sluznicu, i na to da obala Jadranskog mora obiluje ljekovitim biljem, lako je razumjeti zašto je upravo Jadran omiljena destinacija mnogim nautičarima, istraživačima, turistima i svima onima koji žele osjetiti najbolje od prirode – čistu i bistru vodu bogatu mineralima i živim organizmima te netaknuto prirodno okruženje blage klime i prekrasnih panorama. Hrvatske su plaže dobile visokih 98,6 posto savršenih uzoraka, a na ljestvici iza Hrvatske nalaze se Malta, Grčka i Irska.

Ovi rezultati svakako su potvrda i kvalitete JGL-ovih brendova Aqua Maris i Meralys jer je upravo morska voda Jadrana njihov ključni sastojak.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.