JGL 37. najbolji izvoznik u Hrvatskoj
Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

JGL obitelj Novosti JGL MUZEJ FARMACIJE

JGL 37. najbolji izvoznik u Hrvatskoj

1 min čitanja Objavljeno: 02.9.2013.

Iako su, prema najsvježijoj analizi ostvarenih rezultata hrvatskih tvrtki za prošlu godinu, dugih pet godina krize uzele itekakav danak u poslovanju većine domaćih subjekata, veliko nam zadovoljstvo pričinjava nova potvrda uspješnosti JGL-a, koji se smjestio na 129. mjestu prema ostvarenim prihodima i čak visokom 37. mjestu prema ostvarenom izvozu u konkurenciji od 505 najboljih. Prema novom istraživanju, rađenom od strane novinara poslovnog tjednika Lider koje donosi pregled poslovnih rezultata za 2012. godinu, gotovo da nema gospodarske grane, izuzev farmaceutskog sektora i turizma, koja bilježi rast prihoda, broja zaposlenih ili dobiti.

U globalnim se okvirima, farmaceutska industrija, naime, još uvijek nalazi pri samom vrhu ljestvice najprofitabilnijih te se i u vrijeme krize pokazala itekako otpornom. Pritom, zanimljiv je podatak da 20 najvećih farmaceutskih korporacija pokriva čak 60 posto svjetskog tržišta. Pliva Hrvatska uvjerljivi je lider na farmaceutskom tržištu Hrvatske, slijedi Belupo (121. mjesto) te JGL na 129. mjestu. U kategoriji najboljih izvoznika naša je tvrtka zauzela visoko 37. mjesto i to s rastom od 24,5% u odnosu na 2011. godinu.

Pogleda li se kumulativno, vidljivo je kako su najprofitabilniji proizvođači lijekova oni koji se bave proizvodnjom generika. Nasuprot tomu, oni koji proizvode ponajviše bezreceptne lijekove imaju puno jaču konkurenciju i ne uspijevaju postići tolike marže, navode u Lideru.

Konačno, industrija ima trend konstantnog rasta koji bi prema procjenama trebao prosječno iznositi oko 5 do 8 posto godišnje u dužem roku.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.